Πενήντα χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον πολιτισμό της περιοχής συμπληρώνει φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και προχώρησε στην έκδοση ενός συλλεκτικού βιβλίου, που τιτλοφορείται «Ριζωμένα Λόγια – Μεσσηνιακά Παραμύθια», το οποίο υπογράφει ο βιωματικός ερευνητής της παράδοσης και μέλος του συλλόγου Ευάγγελος Λαμπρόπουλος. Την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, μάλιστα, στις 8.30 το βράδυ, πρόκειται να παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Όπως γίνεται γνωστό εκ μέρους του συλλόγου, η έκδοση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια διάσωσης της μεσσηνιακής λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος, πρόεδρος Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Ηλίας Μπιτσάνης, δημοσιογράφος, και Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, χοροδιδάσκαλος, βιωματικός ερευνητής της παράδοσης.
Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαρία Βλαχοπούλου, Αλέκα Δρακοπούλου, Αγγελική Ιντζέμπελη, Έλενα Πανταζοπούλου, Στράτης Καΐκης και Άννα Παναγιωτοπούλου. Θα συμμετάσχει, δε, και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας υπό τον Θωμά Κακάνη.










