Οινοποιία Ψαρούλη: Η Μεσσηνία στο επίκεντρο του ελληνικού οινοτουρισμού

Οινοποιία Ψαρούλη: Η Μεσσηνία στο επίκεντρο του ελληνικού οινοτουρισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε προχθές επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους σε μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir Talks at Psaroulis Wines – A Private Meeting with Decision Makers & Press about Wine Experiences”, αφιερωμένη στη μεσσηνιακή γη, το κρασί και τις εμπειρίες που γεννά ο οινοτουρισμός.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Οινοποιίας Ψαρούλη, να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και την ιστορία της Οινοποιίας Ψαρούλη, και να απολαύσουν μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία επιλεγμένων ετικετών. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ένα δημιουργικό διάλογο γύρω από την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη Μεσσηνία, τις συνέργειες με τον τουριστικό κλάδο και τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή για εμπειρίες αυθεντικές, βιώσιμες και συνδεδεμένες με τον τόπο.

Η Μεσσηνία διαθέτει ένα μοναδικό terroir, όπου η φύση, η ιστορία και οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Οινοποιία Ψαρούλη ξεχωρίζει ως ένα boutique οινοποιείο με βαθιές ρίζες στη γη της Μεσσηνίας και τον μεγαλύτερο όγκο ιδιόκτητων αμπελώνων σε ποικιλία Ασύρτικο στην περιοχή. Με σεβασμό στη γη και αγάπη για το κρασί, το οινοποιείο δημιουργεί ετικέτες που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του τόπου, συνδυάζοντας το μεράκι, τη φύση και την παράδοση σε κάθε φιάλη.

Η Οινοποιία Ψαρούλη πιστεύει βαθιά ότι ο οινοτουρισμός μπορεί να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στο κρασί, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία, αναδεικνύοντας τη γνήσια ταυτότητα της Μεσσηνίας. Μέσα από δράσεις, συναντήσεις και θεματικά events, στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ οινοποιών, τουριστικών επαγγελματιών και τοπικών φορέων, προβάλλοντας τη Μεσσηνία ως έναν προορισμό εμπειριών, γεύσεων και αυθεντικότητας που αξίζει να ανακαλύψει κάθε επισκέπτης.