Ηλίας Π. Τσίγγανος: Αύριο η εξόδιος ακολουθία, παράκληση της οικογένειας

Ηλίας Π. Τσίγγανος: Αύριο η εξόδιος ακολουθία, παράκληση της οικογένειας

Αύριο Σάββατο και ώρα 12.30 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας Ηλία Π. Τσίγγανου, από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία. Η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, όσους το επιθυμούν, αντί στεφάνων να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σε ανάρτηση του γιου του, Παναγιώτη Τσίγγανου, στο Facebook, αναφέρεται: «Το Σάββατο, 15-11-2025 και ώρα 12.30 μμ, θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Ηλία Π. Τσίγγανο (σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί, όσους το επιθυμούν, να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Τράπεζα  Eurobank, IBAN: GR 1202601280000110200724745 (Κοινωφελής Περιουσία του ιδρυτού Γεωργίου Αλεξοπούλου του Θεμιστοκλέους)».

Ο Ηλίας Π. Τσίγγανος ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα το πρωί της Τετάρτης. Γεννήθηκε το 1932 στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Πήγε σχολείο στην Κυπαρισσία και σπούδασε Οδοντιατρική. Την Πρωτοχρονιά του 1967 παντρεύτηκε την καθηγήτρια Φυσικής Βασιλική Μαυρογένη, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Παναγιώτη, δικηγόρο και πρώην αντιδήμαρχο Τριφυλίας, και τον Γιάννη, ιατρό ορθοπαιδικό. Στη ζωή του ευτύχησε να δει τα παιδιά του και τα εγγόνια του να προοδεύουν. Συνέδεσε το όνομά του με την Κυπαρισσία και σφράγισε με την αυτοδιοικητική του παρουσία και τα έργα του την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και της περιοχής για 40 χρόνια, εκ των οποίων διετέλεσε 23 χρόνια δήμαρχος και 11 δημοτικός σύμβουλος. Υπήρξε άνθρωπος της προόδου και της δημιουργίας, λαμπρός επιστήμονας – οδοντίατρος, με φήμη πέραν των ελληνικών συνόρων, και «Νέστορας» της Αυτοδιοίκησης.