Χατζηαντωνίου: «Να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας»
Στο Κλειστό της Παραλίας επιστρέφει σήμερα η Καλαμάτα ’80 προκειμένου να υποδεχθεί τον Φοίνικα Σύρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Volley League (29/11/25, 17:00, ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ TV, Διαιτητές: Διαιτητές: Κουτσούλας, Κτενάς). Ο φίλαθλος κόσμος αναμένεται να σταθεί και αυτή τη φορά στο πλευρό των παικτών, δίνοντας το σύνθημα και την επιπλέον ψυχολογική ώθηση για το 3×3 στο Κλειστό της Παραλίας (έχουν προηγηθεί το 3-0 επί του Φλοίσβου και το 3-2 κόντρα στον σπουδαίο Ολυμπιακό-με σούπερ ανατροπή από το 0-2 σετ!).
Η διοργανώτρια δίνοντας έμφαση στα «στατιστικά» των δύο ομάδων σημειώνει τα παρακάτω στο καθιερωμένο pre-game ρεπορτάζ, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του προπονητή της καλαματιανής ομάδας Άκη Χατζηαντωνίου και ενός παίκτη από κάθε ομάδα, των Χόρβαρθ και Αναγνώστου, αντίστοιχα:
Δύο χρόνια μετά τις αναμετρήσεις τους για τα πλέι άουτ παραμονής ο Α.Ο. Καλαμάτα 80 Affidea αντιμετωπίζει και πάλι τον Α.Ο.Φοίνικας Σύρου αλλά με διαφορετικές συνθήκες, διαφορετική δυναμική και διαφορετική βαθμολογική θέση. Eίναι πάντως εντυπωσιακό πως και εφέτος η πρώτη αναμέτρηση βρίσκει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην 6η θέση όπου έχουν από 6 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές. Η Καλαμάτα προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ο Φοίνικας από την ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Επομένως αμφότερες κυνηγούν τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους και να πατήσουν πιο γερά στη βαθμολογία.
Η Καλαμάτα θα δώσει τον τρίτο εντός έδρας αγώνα και θέλει να κρατήσει το αήττητο στην έδρα της, ενώ ο Φοίνικας αναζητά την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής του Α.Ο.Καλαμάτα 80 Affidea Άκης Χατζηαντωνίου δήλωσε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι το ίδιο με την αρχή της χρονιάς. Θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα και θα προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όλοι οι αντίπαλοι φέτος είναι πολύ ισχυροί, με τεράστιες προσωπικότητες στα ρόστερ τους, αλλά εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας κόντρα στον Φοίνικα Σύρου».
Ο Ούγγρος ακραίος της Καλαμάτας 80 Affidea Κριστόφ Χόρβαρθ δήλωσε: «Ήμασταν δυσαρεστημένοι μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά εντός έδρας. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις και θέλουμε να έρθουν όσο περισσότεροι φίλαθλοι γίνεται και να μας δώσουν έξτρα ενέργεια».
Ο κεντρικός του Φοίνικα, Πέτρος Αναγνώστου, δήλωσε: “Είχαμε μια πολύ απαιτητική εβδομάδα με αρκετή κούραση. Πιστεύω πως έχουμε καταφέρει να επανέλθουμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Καλαμάτα ’80 για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η Καλαμάτα ’80 έχει μια δυνατή ομάδα και σκληρή έδρα, για αυτό και ανυπομονώ πολύ να βρεθώ μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε ένα όμορφο παιχνίδι”.
Σε 5 αγώνες για τη Volley League τη σεζόν 2023-24 οπότε η Καλαμάτα ανέβηκε πρώτη φορά ο Φοίνικας προηγείται με νίκες 4-1.
Volley League – 6η αγωνιστική
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 16.30 (ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ): Π.Α.Ο.Κ. – Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.
Γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτα, 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο. Καλαμάτα 80 Affidea – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» Νέα Σμύρνη, 19.00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο. Φλοίσβος Members Paron
-Ο.Φ.Η. – Παναθηναϊκός Α.Ο 1-3
Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Ολυμπιακός 0-3











