Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από μουσικές και βιώματα, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τιμήθηκε η μνήμη του στην Καλαμάτα, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου της κόρης του Άννας, με τίτλο «Και πατέρας και μύθος – Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005» (εκδόσεις Όγδοο).
Η προχθεσινή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, ο οποίος προσκάλεσε την κa Άννα Μπιθικώτση να παρουσιάσει το βιβλίο και να μοιραστεί άγνωστες πτυχές της ζωής του πατέρα της με το κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Παράλληλα, στο ερμηνευτικό κομμάτι της εκδήλωσης ξεχώρισε η παρουσία του Σωτήρη Δογάνη, ο οποίος συνόδευσε την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την κα Άννα Μπιθικώτση.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά αρκετοί μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, συνοδεία των καθηγητών τους, προσδίδοντας μια ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση στη βραδιά.
Με αφορμή την εκδήλωση, το επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Άννα Νηστικάκη, προέβη στη δωρεά ενός υπολογιστή για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου.
Χρ.Μ.













