Αγαπητέ μου υπουργέ, σε ευχαριστώ για τις όμορφες ώρες που μου χάρισες περιμένοντας στα επείγοντα νοσοκομείου για κάποιον πόνο που είχα. Ήταν πολύ ωραία. Μια ευγενική κυρία που ήταν στην υποδοχή, αφού μου έδωσε ένα όμορφο βραχιολάκι να φορέσω στο χέρι, με οδήγησε στο χώρο αναμονής να περιμένω τον γιατρό. Ένας υπέροχος χώρος, αναπαυτικοί καναπέδες, όμορφα χρώματα στους τοίχους, πινάκες ζωγραφικής για να σε ηρεμούν, μελετημένα όλα. Πέρασε μια ώρα, περίμενα. Πέρασε κι άλλη ώρα, περίμενα. Ο πόνος μου όμως όχι, δεν του άρεσαν ούτε τα όμορφα χρώματα στους τοίχους ούτε οι πινάκες, μήτε ο αναπαυτικός καναπές, και το χειρότερο ήταν ότι άρχισε να με ενοχλεί και το βραχιολάκι που είχα στο χέρι.
Οι ώρες περνούσαν, ο πόνος επέμενε, γιατρός δε φαινόταν και ο αναπαυτικός καναπές με πήρε στην αγκαλιά του. Κοιμήθηκα.
Στον ύπνο μου είδα ένα περίεργο όνειρο: τον υπουργό μας να με πλησιάζει δίνοντάς μου ένα χάπι και λέγοντάς μου «πιες το». Ντεπόν, νομίζω, ήταν. Το ήπια και ξαφνικά ξύπνησα χωρίς πόνο. Χαμογέλασα, ευχαρίστησα τον αναπαυτικό καναπέ που με πήρε στην αγκαλιά του και ξεκίνησα για το σπίτι μου.
Α, φεύγοντας από τα επείγοντα παρατήρησα πολλή κίνηση. Κρανοφόροι με ασπίδες είχαν περικυκλώσει έναν κύριο με γραβάτα. Σκιάχτηκα λίγο, αλλά ηρέμησα όταν έμαθα ότι ήταν οι επίσημοι συνοδοί του υπουργού. Αυτός με ένα ψαλίδι στο χέρι προσπαθούσε να κόψει μια κορδέλα και τότε ένιωσα υπερήφανος που μας επισκέφτηκε αυτός ο υπέροχος υπουργός του ντεπόν μας.
Για να είμαι σωστός, παρακάτω σας παρουσιάζω ένα μικρό βιογραφικό του μήπως χρειαστεί να τον πάρετε για δουλειά, γιατί εκλογές έρχονται, ανεργία προβλέπω, θα καταλάβετε εσείς.
Λοιπόν ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης είναι Έλληνας εκδότης και πολιτικός, που είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το 2016 και υπουργός Υγείας από το 2024. Είναι επίσης βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Β1′ του Βόρειου Τομέα των Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972. Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας και μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» το 2003.
Το 2003 προσχώρησε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, το ΛΑ.Ο.Σ, με το οποίο αναδείχτηκε βουλευτής για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2007. Αργότερα, στις εκλογές που ακολούθησαν, έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής με τη Ν.Δ. και το 2013 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας για ένα έτος (2013 – 2014). Με την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία, ο Γεωργιάδης έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος, αλλά ήρθε τέταρτος με 45.000 ψήφους. Το 2016 διορίστηκε αντιπρόεδρος του κόμματος (από κοινού με τον Κωστή Χατζηδάκη) με τομέα ευθύνης του την κοινοβουλευτική ομάδα. Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 ως το 2023. Ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2023 ως τον Ιανουάριο του 2024. Ο Γεωργιάδης εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές. Θεωρείται ότι μαζί με τον Θάνο Πλεύρη και τον Μάκη Βορίδη εκφράζει μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τις απόψεις της λαϊκής ή άκρας δεξιάς, ενός σημαντικού τμήματος του κόμματος.
Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερος δεξιός.
ΕΣΥ, Εμείς, Αυτός, Ντεπόν. Αυτά τα λίγα για σήμερα…
Μιλάμε πάλι…
Του Κώστα Δεληγιάννη
Λεζάντα φωτο
Λένε ότι το εμβόλιο του covid είχε πολλές παρενέργειες, στη φωτογραφία βλέπετε μία











