Συνελήφθησαν Ρομά που μπούκαραν σε σπίτια

Συνελήφθησαν Ρομά που μπούκαραν σε σπίτια

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ήταν και η τελευταία προσπάθεια κλοπής για ομάδα Ρομά, καθώς πιάστηκαν οι δύο από τους τέσσερις επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και βία κατά των αστυνομικών, αφού κατά τη σύλληψη προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Η δράση της ομάδας ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου στον Άγιο Φλώρο, όπου προσπάθησαν να κλέψουν φορτηγό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια, στις 21 Φεβρουαρίου, στον Αντικάλαμο, προσπάθησαν να μπουν σε οικία αλλά δεν τα κατάφεραν, όμως αμέσως μετά εισέβαλαν σε διπλανή οικία και κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Στις 5 Φεβρουαρίου οι τέσσερις δράστες επέστρεψαν στον Αντικάλαμο, όπου μπήκαν σε οικία και έκλεψαν 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ, ενώ συνέχισαν σε διπλανό σπίτι, από όπου όμως αποχώρησαν χωρίς να πάρουν κάτι.

Η 25η Μαρτίου ήταν και η τελευταία μέρα δράσης της ομάδας, που επιχείρησε να μπει σε σπίτι στο Ασπρόχωμα, όμως εκεί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την Αστυνομία, με έναν 24χρονο και έναν 25χρονο να συλλαμβάνονται, ενώ ένας 29χρονος και ένας 25χρονος κατάφεραν να διαφύγουν.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Π.Μπ.