Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 Μαΐου και συγκέντρωση στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 Μαΐου και συγκέντρωση στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Για την πανελλαδική απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 13 Μαΐου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο ιστορικό Δημαρχείο (πεζοδρόμος Αριστομένους) ενημερώνει η Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας:

«Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, στις 13 Μάη απεργούμε, γιατί δεν πάει άλλο με:

-τους εξευτελιστικούς, πετσοκομμένους μισθούς μας, που δε φτάνουν να ζήσουμε τις οικογένειές μας, δε φτάνουν ούτε μέχρι τις 20 του μήνα

-την ακρίβεια, τα πανάκριβα ενοίκια, τα πανάκριβα καύσιμα, το πανάκριβο ρεύμα. Η επίσκεψη στο super-market, στο πρατήριο, έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη

-την αβάσταχτη φορολογία, που γεμίζει θηριώδη υπερπλεονάσματα τα κρατικά ταμεία, αλλά τα σχολεία, τα νοσοκομεία, όλες οι απαραίτητες για το λαό υπηρεσίες, στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα

-την υποβάθμιση και την απαξίωση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού. Με τις συνεχείς μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο, τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα πολλαπλά καθήκοντα, λόγω έλλειψης διοικητικού και άλλου προσωπικού, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και τη μόνιμη στοχοποίηση, τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία. Η εκπαίδευση, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει μετατραπεί σε μία ατελείωτη διαδικασία πειθαρχικών παραπομπών και κρατικών απειλών. Τα σχολεία λειτούργησαν και φέτος με χιλιάδες κενά όλη τη χρονιά, μόνο χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών!

-Τις απολύσεις σε λίγο καιρό χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και με τον νέο Γολγοθά που ξεκινά: αυτόν της επιβίωσης με το πενιχρό, προπληρωμένο επίδομα ανεργίας και την αβεβαιότητα για το αν και πού θα βρίσκονται του χρόνου.

Στις 13 Μάη απεργούμε, γιατί δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν:

-Οι ιμπεριαλιστές κλιμακώνουν τους πολέμους σε όλο τον κόσμο, αιματοκυλούν τους Λαούς, για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους

-Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης, εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε αυτούς τους άδικους πολέμους, μετατρέποντάς τον σε θύτη και σε πιθανό στόχο αντιποίνων

-Μας καλούν για μια ακόμα φορά να κάνουμε “υπομονή”, να κάνουμε ξανά θυσίες, αυτή τη φορά για να πληρώσουμε τις συνέπειες των πολεμικών επεμβάσεων και το κόστος τους, πότε στο Ιράν, πότε στην Ουκρανία και αλλού!

Στις 13 Μάη απεργούμε, γιατί: Με τον αγώνα μας τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν! Η κυβέρνηση στριμώχνεται! Πρέπει να τη στριμώξουμε κι άλλο!

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με το λαό, οργανώσαμε αγώνες. Αναγκάσαμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει αποφάσεις! Σπάσαμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό! Σπάσαμε τη σιωπή που ήθελε η κυβέρνηση να επιβάλει! Ακυρώσαμε στην πράξη το αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο της αξιολόγησης. Πιέζουμε την κυβέρνηση για διορισμούς, έστω και αν αυτοί είναι πίσω από τις ανάγκες. Χωρίς τους αγώνες μας, δε θα γίνονταν ούτε αυτοί. Με εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, με τα σωματεία μας μπροστά, ξεδιπλώνεται καθημερινά ένα μεγάλο, κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης, που βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι και όλες στην πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 Μάη! Δεν είναι μια ακόμα ημέρα απεργίας!

Είναι η συνέχεια των χιλιάδων μικρών και μεγάλων αγώνων που δώσαμε και δίνουμε οι εκπαιδευτικοί και χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα! Είναι το εφαλτήριο των νέων αγώνων που θα δώσουμε, για τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των μαθητών μας!».