Χορταριασμένα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα

Χορταριασμένα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα

Πολλά… επεισόδια έχει το θέμα με τα χορταριασμένα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα. Σε κάποια από αυτά έχει ξεφύγει τόσο η βλάστηση, ώστε μόνο κατ’ ευφημισμόν μπορούν να θεωρούνται ως ασφαλείς διαδρομές για να περπατούν άνθρωποι. Οι κάδοι σκουπιδιών, όπου τα πεζοδρόμια συχνά ζέχνουν ή είναι μπλοκαρισμένα με ογκώδη αντικείμενα κάθε είδους, είναι μια ακόμη όψη του προβλήματος.

Πρόκειται για σοβαρά ζητήματα -πρακτικά, αισθητικής και ασφάλειας- που σε μια πόλη σύγχρονη όπως θέλει να θεωρείται η Καλαμάτα, θα πρέπει να είναι εξ ορισμού λυμένα.

Οι φωτογραφίες κυριακάτικες, από την οδό Παπανικολάου με βάτα, την Βουλγαροκτόνου που μετά τη διάνοιξη είναι μια νέα αρτηρία προς την παραλία.

Και τα άκοπα καλάμια είναι από την οδό Πραξιτέλους,  όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες μαθητές των γειτονικών σχολείων.

Και όσα αποτυπώνονται στα στιγμιότυπα είναι μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας μια εικόνα έλλειψης φροντίδας.
Χ.Ε.