Αρκετές συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών έγιναν για άλλη μια φορά στη Μεσσηνία κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 25χρονου στην Καλαμάτα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης.
Συνολικά, κατά την επιχείρηση που οργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ελέγχθηκαν 793 άτομα και 583 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 36 άτομα και προσήχθησαν 64.
Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων τα επτά για υποθέσεις ναρκωτικών.
Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις για ναρκωτικά, η σοβαρότερη υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Καλαμάτα, όπου αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία 25χρονου ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο καλλιέργειας κάνναβης. Κατασχέθηκαν 2,1 γραμμάρια χασίς, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως πέντε εκατοστών, πέντε σπόροι κάνναβης, καθώς και πλήρης εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, αποτελούμενος από πάνελ υψηλής ισχύος και δύο ειδικούς λαμπτήρες. Ο νεαρός συνελήφθη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Στο Πλατύ συνελήφθη 51χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο γραμμάρια ηρωίνης, ενώ σε άλλη περίπτωση στην Καλαμάτα, 38χρονος βρέθηκε να κατέχει αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και 11,9 γραμμάρια χασίς.
Δύο ακόμη νεαροί, ένας 20χρονος και μία 20χρονη, συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, όταν σε έλεγχο βρέθηκαν να κατέχουν 2,9 γραμμάρια κάνναβης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η υπόθεση στην Άνθεια, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν 16χρονο και 18χρονο για κατοχή 2,9 γραμμαρίων χασίς. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η 48χρονη μητέρα του ανηλίκου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Κι άλλες συλλήψεις
Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις στη Μεσσηνία. Τρεις Ρομά συνελήφθησαν για στέρηση δελτίου ταυτότητας, ενώ σε δύο περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος μητέρων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, συνελήφθη 34χρονη Ρομά στην Καλαμάτα για παραμέληση εποπτείας του 15χρονου γιου της που δε διέθετε ταυτότητα, καθώς και 39χρονη Ρομά στα Ακοβίτικα για αντίστοιχη υπόθεση που αφορούσε επίσης 15χρονο.
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 29χρονο Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Β’ Ανακρίτριας Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Επιπλέον, συνελήφθη 31χρονη Ρομά, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας για απάτη, με ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Τέλος, στη Γιάλοβα συνελήφθη 62χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της νομοθεσίας περί αιγιαλού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 158 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έγιναν τρεις ακινητοποιήσεις οχημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη










