Μια μοναδική βραδιά λόγου και μουσικής (ροκ) ετοιμάζουν στην Καλαμάτα το δημοφιλές μπαρ «Κύτταρο», ο συγγραφέας Σταύρος Σταυρόπουλος και το «Heterotopia Project», το νέο Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ της στοάς Λόντου.
Με αφορμή την επανέκδοση των βιβλίων του γνωστού αντισυμβατικού ποιητή της beat γενιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης την προσεχή Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 και ώρα 7 μ.μ. στο «Κύτταρο», στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα βιβλία «Πιο νύχτα δεν γίνεται», «Καπνισμένο Κόκκινο», «Αυτό το ροκ δεν θα τελειώσει ποτέ», «So Long, Marianne – Ποιήματα στη Μαρία» και «Ο Έρωτας θα μας κάνει κομμάτια», από τα συνολικά 25 που έχει εκδώσει.
Για τον Σταύρο Σταυρόπουλο και το έργο του θα μιλήσουν η Κορνηλία Καδόγλου, διδάκτωρ βιολογίας και ποιήτρια και ο Σταύρος Κάρτσωνας, διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Φιλόλογος.
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.
Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο το 1962.
Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο και έχει συνεργαστεί ως αρθρογράφος με πολλά έντυπα και εφημερίδες, ενώ έχει κάνει και ραδιόφωνο με εμβληματικές εκπομπές στην ΕΡΤ OPEN.
Κυκλοφορούν 25 βιβλία του εκ των οποίων τρία έχουν μεταφερθεί στο θέατρο.
Η τετραλογία Πιο νύχτα δεν γίνεται (Οξύ 2011) – Μετά (Απόπειρα 2012) – Καπνισμένο κόκκινο (Σμίλη 2013) και Ολομόναχοι μαζί (Σμίλη 2014) εγκαινιάζει την λεγόμενη Κοσμική τετραλογία, και θεωρείται έργο αναφοράς, σαν μια μεγάλη, φασματική αλληγορία που διαρρηγνύει τα πλαίσια του Κανόνα.
Από τους ποιητές θεωρείται πεζογράφος και από τους πεζογράφους θεωρείται ποιητής.
-Η εκδήλωση της Κυριακής στην Καλαμάτα είναι η δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση του συγγραφέα -προηγήθηκε εκείνη στον πολυχώρο ΑΛΤΑΪ στα Εξάρχεια τον περασμένο Απρίλιο- και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου που θα συνεχιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και την Κύπρο.











