Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Συλλυπητήρια για την Κάκια Κοντοπούλου

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Συλλυπητήρια για την Κάκια Κοντοπούλου

Ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους της Κυπαρίσσιας γνωστής ηθοποιού, Κάκιας Κοντοπούλου, που υπήρξε δωρήτρια και ευεργέτιδα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, εκφράζει η Διοίκηση της Α.Ο.Μ. Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Σε συλλυπητήρια επιστολή, που υπογράφεται από την αναπληρώτρια διοικήτρια Δημητρούλα Καλομοίρη, αναφέρεται: «Η Διοίκηση της Α.Ο.Μ. Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της εκλεκτής συμπατριώτισσας Κάκιας Κοντοπούλου και σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής προς την εκλιπούσα, που υπήρξε ευεργέτιδα του νοσοκομείου, με βαθιά αίσθηση πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς τους οικείους της και δηλώνει ότι η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή στους εργαζομένους, οι οποίοι θα τη θυμούνται πάντα με ευγνωμοσύνη για τη σημαντική προσφορά της».

Θυμίζεται ότι στις 13 Αυγούστου 2010 έγινε η παράδοση – παραλαβή ενός καινούργιου υπερσύγχρονου ασθενοφόρου, πλήρως εξοπλισμένου, που όμοιό του τότε, ίσως, δεν υπήρχε στην Ελλάδα, μετά την ευγενική χειρονομία – προσφορά της Κάκιας Κοντοπούλου – Δενδρινού!

Η επίσημη παράδοση έγινε από την ίδια τη δωρήτρια, η οποία ήταν χαρούμενη και συγκινημένη. Την «κινητή νοσοκομειακή μονάδα», όπως χαρακτήρισε το ασθενοφόρο, παρέλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου Πάνος Μπόζος παρουσία του προηγούμενου διοικητή Φώτη Δρούπαλη.

Σε δηλώσεις της τότε η δωρήτρια Κάκια Κοντοπούλου είχε σημειώσει: «Η δωρεά αυτή είναι μια έμπνευση που μου ήρθε και θα ήθελα να αφήσω κάτι στην πατρίδα! Είμαι πολύ χαρούμενη που από ένα χρόνο γίνεται σωστή επιλογή. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και ιδιαιτέρως τους δύο διοικητές, τον σημερινό κ. Μπόζο αλλά και τον κ. Δρούμπαλη, που με βοήθησε πάρα πολύ και στην επιλογή να βρούμε και τους ανθρώπους από την Κυπαρισσία, τον κ. Τσιμπλή και τον κ. Νασόπουλο, οι οποίοι εφρόντισαν από τη Γερμανία να φέρουνε ό,τι καλύτερο! Κι εγώ θα ’θελα να κάνω μία ευχή, να μην το χρειαστεί ο κόσμος, αλλά όταν το χρειαστεί να έρθουν στα έμπειρα χέρια των γιατρών και του προσωπικού, να γίνουν καλά και να φύγουν χαρούμενοι να πάνε στα σπίτια τους. Αυτή είναι η χαρά μου…».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η Κάκια Κοντοπούλου παραδίδοντας το καινούργιο σύγχρονο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στις 13 Αυγούστου 2010, πλαισιωμένη από τον πρώην και νυν – τότε – διοικητή του νοσοκομείου

Του Ηλία Γιαννόπουλου