Τη δυνατότητα να μεταβούν με ασφάλεια στη νήσο Πρώτη για τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου και των υπόλοιπων εορτών της Παναγίας θα έχουν και φέτος οι πιστοί, καθώς εγκρίθηκε ο ελλιμενισμός του σκάφους που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά τους από το λιμάνι της Μαραθόπολης.
Όπως γνωστοποίησε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γοργοπηγής, νήσου Πρώτης, έπειτα από σχετικό αίτημά της, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ενέκρινε τον ελλιμενισμό του σκάφους «ΛΑΜΠΡΟΣ Ι», ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς των προσκυνητών κατά τις ημέρες των θρησκευτικών εορτασμών.
Ειδικότερα, με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής εγκρίθηκε ο ελλιμενισμός του σκάφους στο λιμάνι της Μαραθόπολης στις 14, 15, 22 και 23 Αυγούστου, καθώς και στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες αυτές αντιστοιχούν στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα «Εννιάμερα» της Παναγίας, αλλά και στην εορτή της εύρεσης της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου, στη νήσο Πρώτη.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ακριβής θέση ελλιμενισμού του σκάφους θα καθοριστεί σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πύλου και τον κυβερνήτη του σκάφους, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των προσκυνητών. Το Λιμεναρχείο Πύλου καλείται, μάλιστα, να συνδράμει ώστε η μεταφορά των πιστών να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και με απόλυτη ασφάλεια.
Μάλιστα, η Ιερά Μονή ευχαριστεί θερμά γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, τον πρόεδρό του Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο, καθώς και το Λιμεναρχείο Πύλου.
Η απόφαση εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των εκατοντάδων πιστών που κάθε χρόνο επισκέπτονται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Γοργοπηγής στη νήσο Πρώτη, έναν σημαντικό τόπο προσκυνήματος, διατηρώντας ζωντανή μια παράδοση που συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
Β.Β.










