«Δε θα πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα.
Μάλιστα, δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονόητη υποχρέωση παροχής υπηρεσιών σε κάθε πολίτη, μέσω του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη».
Το βασικότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι ο χρόνος εκκαθάρισης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, «γιατί γίνεται τη στιγμή που είναι δεσμευμένες οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών, που ζουν με τη ψευδαίσθηση της δημοκρατίας που υπερασπίζεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία. Δεν υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι καταθέτες. Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους».
Ιδιαίτερα αιχμηρός ο περιφερειάρχης προς τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί δε συναίνεσαν στην απόφαση αυτή, δήλωσε ότι «ξεχνούν οι αριστεροί ότι στο πρόγραμμά τους οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούσαν τον κορμό της οργάνωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», ενώ σημείωσε ακολούθως ότι «μιλούσατε, επίσης, για κρατικοποίηση των συστημικών τραπεζών και ότι ήσασταν απέναντι στην ανακεφαλαιοποίηση».
Π. Τατούλης: «Να μη χαθεί ευρώ από τις καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας»
Δείτε επίσης.
Εννέα συλλήψεις σε επιχειρήσεις σε καταυλισμούς της Μεσσηνίας
Μήπως οι κυβόλιθοι δεν αντέχουν τα παγκάκια;
Νέο κόλπο…
Με τον κόσμο της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η Μαύρη Θύελλα
Αποχαιρετισμός χθες στον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά
Ένας αιώνας Ομοσπονδίας Eπαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας
Καθαρισμός λιμανιού Καλαμάτας: Απομακρύνθηκαν από κινητά και μαγιό μέχρι και μηχανάκια
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης
Τοπικά 20.10.2026, 18:30
Εννέα παραβάσεις για μη χρήση κράνους στη Μεσσηνία
Τοπικά 20.10.2026, 18:15
Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΟΕΒΕΣΜ
Τοπικά 20.10.2026, 18:00
Μουσεία σε Νέδουσα, Αλαγονία, Λαδά από την ΟΧΕ Ταϋγέτου
Τοπικά 20.10.2026, 16:30
Ρουβίκωνας Καλαμάτας: Τα «σπιτάκια» έκλεισαν. Ο λογαριασμός έμεινε
Τοπικά 20.10.2026, 16:04
Μπήκαν προβολείς στο Στάδιο…
Φόρτωση…



