Εκδήλωση για τις μεσσηνιακές υπερ-τροφές

Εκδήλωση για τις μεσσηνιακές υπερ-τροφές

Εκδήλωση για τις μεσσηνιακές υπερ-τροφές (ελιά, λάδι, σταφίδα, σύκα, τσάι, μέλι κ.λπ.) με καλεσμένη την Αστερία Σταματάκη, συγγραφέα του βιβλίου (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ξένο) «Γνωρίστε τα ελληνικά superfoods» (εκδόσεις Διόπτρα) διοργανώνουν τo βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και το gastro-pub-gallery baba yaga το ερχόμενο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο baba yaga (Xρήστου Κουμάντου 5, Καλαμάτα).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Αστερία Σταματάκη- συγγραφέας του βιβλίου, Κωνσταντίνα Νικολάκου- αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παύλος Γκρέκης-μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος-τροφογράφος και Γιώργος Κουτέλας, συνιδρυτής Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα.
«[…] Οι Έλληνες θα μπορούσαν να πάψουν να αναζητούν “υπερτροφές” από τον Αμαζόνιο, το Θιβέτ και από οπουδήποτε αλλού (π.χ. goji berries, cranberries, chia, quinoa κ.λπ.) και να αγαπήσουν περισσότερο τη χώρα τους και τα προϊόντα της, γνωρίζοντας παράλληλα την επιστημονική αλήθεια. Τα αμύγδαλα, το ελληνικό χαβιάρι (αυγοτάραχο), το ελαιόλαδο, η κάππαρη, η μοναδική κορινθιακή σταφίδα, τα κράνα, ο κρόκος Κοζάνης, το εκλεκτό μέλι, το ρόδι, το φιστίκι, τα φύλλα της ελιάς κ.λπ. έχουν πολλαπλά ευεργετικά οφέλη…» (σημείωμα από το βιβλίο).