6 πανέμορφες παραλίες της Μάνης – Κρυμμένη, ανόθευτη γοητεία (φωτογραφίες)

6 πανέμορφες παραλίες της Μάνης – Κρυμμένη, ανόθευτη γοητεία (φωτογραφίες)

src=”https://www.tharrosnews.gr/wp-content/uploads/2020/01/8537_2_mezapos-mani.jpg”” style=”width: 640px; height: 360px;” />

Μια παραλία σκέτο όνειρο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ψηλούς βράχους στη θάλασσα. Στην μέση υπάρχει η χερσόνησος γνωστή με το όνομα Τηγάνι καθώς το ανάλογο σχήμα. Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά.

Μαρμάρι

paralia-marmari-manisrc=

Κρυμμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, βρίσκεται η παραλία. Ρηχή με κύματα ιδανικά για σέρφερς. Είναι από αρκετά δημοφιλής, χωρίς ωστόσο να χάνει την ομορφιά της.

Αμπελος

ampelos-manisrc=

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, η Αμπελος αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα μεγάλα βότσαλα κάνουν αντίθεση με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, δημιουργώντας ένα απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό.

Καλογριά

kalogria-manisrc=

Η οργανωμένη παραλία της Καλογριάς τα έχει όλα. Καθαρά νερά και παχιά άμμο, ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη παραμονή στην παραλία. Οι καφετέριες και τα μπαρ δίνουν τον ρυθμό και κάνουν τη ζωή λίγο πιο ζωντανή. Εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη με τον Αλέξη Ζορμπά.

Λιμένι

limeni-manisrc=

Το Λιμένι είναι, ίσως, ένας από τους πιο ξεχωριστούς τόπους. Δεν έχει αμμουδιά, αλλά οι βράχοι του αποτελούν ιδανικό σημείο για βουτιές και ηλιοθεραπεία. Μπροστά στα μάτια του επισκέπτη απλώνεται ο Μεσσηνιακός κόλπος, ενώ αν γυρίσει λόγο το κεφάλι ξεδιπλώνεται ένας παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό και μια αίγλη άλλης εποχής.

Φονέα

fonea-manisrc=

Ενας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο. Το λευκό βότσαλο απλώνεται από άκρη σε άκρη, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά σκάνε στην ακτή. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης μαγεύεται. Ο βράχος αποτελεί ιδανικό σημείο για βουτιές.

Της Ελισάβετ Δαπόντε

Φωτογραφίες: Shutterstock

ηγή: iefimerida.gr