Ανοίγουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων οι πύλες της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, που αποτελεί πλέον θεσμό και προσελκύει εκατοντάδες εκθέτες και επισκέπτες.
Πρόκειται για μία γιορτή, κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούν, όχι μόνο να προμηθευτούν φυτά, να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες πάνω σε θέματα ανθοκομίας και φροντίδας κήπου, αλλά και να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας πολιτιστικά δρώμενα.
Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας θα παρέχονται πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την αστική γεωργία, όπως είναι οι δημοτικοί λαχανόκηποι.
Από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια για μαθητές σχολείων, από τις Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας, τη ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Re:think Project, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών και την Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τα σχολεία είναι το διπλάσιο από την περσινή έκθεση, γεγονός που ενθαρρύνει το Δήμο Καλαμάτας, αφού η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της.
Συνέντευξη Τύπου
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του που αναστήθηκε ένας θεσμός δεκαετιών, χάρη στη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με τους φορείς της πόλης, ενώ, εκτός των άλλων, έχει εκπαιδευτική διάσταση. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ποικιλία φυτών και δέντρων σε χαμηλές τιμές και πως κάθε ημέρα, μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης στις 8 Ιουνίου, θα υπάρχουν διαφορετικές δραστηριότητες.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αθαν. Βασιλόπουλος ανέφερε πως παραγωγοί και γεωπόνοι θα διαθέτουν άνθη και φυτά και θα δίνουν συμβουλές στο κοινό.
Ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Ι. Λιοντήρης, ανέφερε ότι η γεωργία χωρίζεται σε δύο κλάδους: τον επισιτιστικό και τα λουλούδια, που μπορεί να μη δίνουν τροφή, αλλά ομορφαίνουν τη ζωή όλων μας.
Τέλος, ο υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας, Ν. Κισκήρας, αναφέρθηκε στα παραδοσιακά ήθη και έθιμα που θα αναβιώσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τη Λαογραφική Ένωση Μεσσηνίας.
Εγκαινιάζεται σήμερα η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
«Είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που προσποιείται πως δεν ψάχνει την αλήθεια,αλλά την κατέχει ήδη»
Πριν 94 χρόνια
Πλήρης αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τουρισμό
Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική αλλαγή πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, όχι στις μεθεπόμενες»
Νέο αεροδρόμιο σε 2,5 χρόνια υπόσχεται η Fraport
UniStart Hubs: Τρία χρόνια σύνδεσης της γνώσης με την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο
Το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» συνεχίζει με νέες δράσεις το φθινόπωρο
Χρυσοβαλάντης Μέλλος: «Πρέπει να μπει τάξη σε μία δαιδαλώδη κατάσταση»
Τοπικά 01.10.2026, 17:58
Έρχεται το 1ο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
Τοπικά 01.10.2026, 17:30
Ενημέρωση 28 σχολικών τροχονόμων για την οδική ασφάλεια
Τοπικά 01.10.2026, 17:00
Κυπαρισσία: Ανάπλαση περιοχής Πανηγυρίστρας με απευθείας ανάθεση
Τοπικά 01.10.2026, 16:56
Πώς κατάντησε έτσι ο κόμβος Καρέλια…
Τοπικά 01.10.2026, 16:30
Οι φυσιολάτρες του «Ευκλή» ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Επίδαυρο
Αστυνομικά 01.10.2026, 16:25
«Σφαίρα» οι ανήλικοι με τα πατίνια
Τοπικά 01.10.2026, 15:28
Θέλει νεκρή την αυτοδιοίκηση
Φόρτωση…










