Οδός Παπαφλέσσα: Ο δρόμος της ντροπής

Οδός Παπαφλέσσα: Ο δρόμος της ντροπής

Η οδός Παπαφλέσσα είναι η προέκταση της Βασιλέως Γεωργίου που καταλήγει στον Περιμετρικό, ένας δρόμος ταχείας διέλευσης με δύο λωρίδες ανά ρεύμα (σπανίως δεν υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα στο οδόστρωμα), που αποτελεί την κεντρικότερη έξοδο της Καλαμάτας για κάποιον οδηγό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Κι ενώ είναι η κύρια είσοδος που κάποιος συναντά όταν έρχεται από τη Μάνη, οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν έχει και τόση σημασία η εικόνα που παρουσιάζει.
Να σημειωθεί ότι πέραν του τι βλέπει το μάτι, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι, αφού σε πολλά σημεία του δρόμου τα πεζοδρόμια δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, σε άλλα είναι πνιγμένα από ξερά χόρτα και βάτα, ενώ σε άλλα μέσα στη νησίδια κολώνες έχουν αφαιρεθεί αλλά δεν έχουν αντικατασταθεί.
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και μια χωματερή πάνω στο δρόμο!
Αυτή, λοιπόν, είναι η εικόνα σε μια πόλη που θέλει να λέγεται σύγχρονη, να περηφανεύεται για τον τουρισμό της και… και… και…
Ας ελπίσουμε, έστω και τώρα, οι αρμόδιοι να συγκινηθούν και «να νοικοκυρέψουν» την οδό Παπαφλέσσα, γιατί μόνο ντροπή για την πόλη είναι αυτή η εικόνα.Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση