Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης


ΤΟΥ ΑΣΚΉΘΗΚΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

 

Της Βίκυς Βετουλάκη
Ποινική δίωξη κατά 45χρονου αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (πρόσφατα συνταξιοδοτημένου), άσκησε η Εισαγγελία Καλαμάτας, με τις κατηγορίες τους μέλους εγκληματικής οργάνωσης και την παροχή πληροφοριών σε αυτήν.
Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο δικηγόρος του, Διονύσης Αλευράς, είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται και αρνείται κάθε συμμετοχή.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, τον 49χρονο Β.Β. που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, επισκέφθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια, καλώντας τον να δώσει συμπληρωματική απολογία για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Ανοιχτή δικογραφία
Η δικογραφία της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι σύντομα συμπληρώνεται ένας  χρόνος από την εξάρθρωση της οργάνωσης, παραμένει ανοικτή και τους τελευταίους μήνες συμπληρώθηκε με νέα στοιχεία. Για άλλη μια φορά, όπως και  πέρυσι, οι συνομιλίες που έχει καταγράψει η ειδική υπηρεσία της ΓΑΔΑ, οδήγησαν τα βήματα των αρχών.
Μέσα από αυτές, προέκυψαν στοιχεία, που οδήγησαν την Εισαγγελία πριν λίγες ημέρες στην απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος τότε ήταν εν ενεργεία.
Η πρώτη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες έχει καταγραφεί να μιλάει με μέλη της οργάνωσης κα να τους εφιστά την προσοχή για συγκεκριμένα πράγματα.

Και δεύτερη κατηγορία
Για την κατηγορία της παροχής πληροφοριών, ο συνταξιούχος αστυνομικός, απολογήθηκε την Πέμπτη και υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.
Η διαφωνία αυτή επιλύθηκε χθες από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς, όμως, όρους, να παρουσιάζεται κάθε 1η και 16 του μήνα στο Αστυνομικό  Τμήμα της περιοχής του και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Μάλιστα, λόγω της διαφωνίας, που είχε προκύψει από το βράδυ της Πέμπτης κρατήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Χθες όμως, από την Εισαγγελία ασκήθηκε και νέα δίωξη εις βάρος του, αυτή τη φορά με την κατηγορία της συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση, ως μέλος.
Στα πλαίσια της δεύτερης δίωξης, ο συνταξιούχος αστυνομικός απολογήθηκε χθες και υπήρξε και νέα διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και γι’ αυτό θα αποφασίσει εκ νέου σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο.
Μέχρι τότε, συνεχίζεται η κράτησή του στην Αστυνομική Διεύθυνση.