Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δράση της «Χ.Α.» ενάντια στους τσιγγάνους


 

 

Οι δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στην περιοδεία του στη Σπερχογεία Καλαμάτας, για σύσταση ομάδων της «Χ.Α» για «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» στους κατοίκους της περιοχής, που θα παρεμβαίνουν ενάντια στους τσιγγάνους που παραβαίνουν το νόμο, αποδεικνύουν ότι το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη και όχι μόνο τους μετανάστες και τους τσιγγάνους.
Τώρα που κυβέρνηση, Ε.Ε. και ντόπιο κεφάλαιο εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα, που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, η «Χ.Α» αναπτύσσει δράση ενάντια στους μετανάστες και τους τσιγγάνους. Επιχειρεί να δείξει στο λαό ότι για τα δεινά του φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι μετανάστες και οι τσιγγάνοι, κρύβοντας έτσι τους πραγματικά ενόχους.
Έχει αναλάβει «τη βρώμικη δουλειά» για χάρη μια χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους. Έφτασαν στο σημείο τις προηγούμενες μέρες μετά τις φασιστικές επιθέσεις στις λαϊκές αγορές (Καλλιθέα) να τα βάλουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών  που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι κάτοικοι του νησιού από ασθένειες. Στα αφεντικά τους «χτυπάνε προσοχή» και τα βάζουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών και τους τσιγγάνους.
Ο μεσσηνιακός λαός να τους απομονώσει. Να μην ξεγελαστεί από το κόλπο της «Χ.Α.» να εμφανίζεται, δήθεν, προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Στόχος της είναι το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.