Αντίθετος με το άνοιγμα καταστημάτων επιπλέον Κυριακές ο εμπορικός σύλλογος Καλαμάτας


 

 

Κάθετα αντίθετος σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο εμφανίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

 

Όπως δήλωσε στο «Θ» η πρόεδρος Λ. Ψηλάκη, «το μόνο που θα καταφέρει το συγκεκριμένο μέτρο είναι να πολλαπλασιάσει τα ήδη δυσβάσταχτα έξοδα των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και η οποία ολοένα και επιδεινώνεται, δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα βοηθήσει αυτό το μέτρο επαγγελματίες και καταναλωτές. Όταν για κάθε ελληνική οικογένεια τα έξοδα πολλαπλασιάζονται, πώς θα μπει στο μαγαζί σου να ψωνίσει. Ήδη η κατάσταση στα περισσότερα καταστήματα είναι τραγική.

Από την άλλη, το μόνο που θα καταφέρουν με αυτό το μέτρο είναι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης να δουλεύουν και τις επτά ημέρες, χωρίς, όμως, επί της ουσίας να πληρώνονται.

Θεωρώ ότι με ένα τέτοιο μέτρο οι μόνοι που θα κερδίσουν είναι οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ήδη στην Καλαμάτα η παρουσία τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον επαγγελματία που έχει ένα μικρό κατάστημα. Προσπαθούμε να αντισταθούμε, αλλά δε βλέπω φως στην άκρη του τούνελ». 

Α.Π.