Ο έλεγχος για την ποιότητα των ογκόλιθων σταμάτησε τα έργα στο Ακρογιάλι


 

Λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και του επικείμενου ελέγχου για την ποιότητα των πετρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί, σταμάτησαν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών στο Ακρογιάλι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

 

Ο έλεγχος, που θα διενεργηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε μέσα στον Ιανουάριο, είναι ο τελευταίος από τους επτά συνολικά προβλεπόμενους στο πλαίσιο της συμβατικής μελέτης και των ελληνικών τεχνικών προδιαγραφών και όπως επίσης πληροφορηθήκαμε, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από όσους έχουν προηγηθεί είναι καλά.

 

Όπως μας επισημάνθηκε, καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο το δυνατόν άριστη ποιότητα του πετρώματος, καθώς θα πρέπει να διαπιστωθεί η αντοχή του σε όλες τις καταπονήσεις, ώστε οι φυσικοί ογκόλιθοι να αντέξουν στο χρόνο και τις πιέσεις του κυματισμού και να μη διαλυθούν, συμπαρασύροντας μαζί τους και το έργο.

 

Όσον αφορά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη χαλικοληψία από τη Σάντοβα, ο φάκελος βρίσκεται στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς έλεγχο. Θα σταλεί στους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να γνωμοδοτήσουν, θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακολούθως θα εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

 

Πάντως, έχουν ήδη κατασκευαστεί οι δύο πρώτοι πρόβολοι και το έργο σταμάτησε στην κατασκευή του τρίτου. Προβλέπεται να κατασκευαστούν συνολικά επτά σε μια απόσταση 400 μέτρων από τον πρώτο, προκειμένου να θωρακιστεί όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.         

Χ.Χ.