Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα “μοίρασε” η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας


 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, με μια εκδήλωση συγκέντρωσης προσφορών στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

 

Οι προσφορές που συγκέντρωσε η Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του «Δημοτικού Παντοπωλείου» του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και των οργανώσεων «Κιβωτός του Κόσμου», «Γιατροί του Κόσμου» και Praksis.
Σε σχετική, μάλιστα, ανακοίνωση αναφέρονται ευχαριστίες «στη μονάδα τυροκομικών προϊόντων Μεσσήνης “Αφοί Γ. Πετρόπουλοι” για την ευγενική προσφορά τους, όπως και σε όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν από το υστέρημά τους αγαθά, ώστε και αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν».

 

 

Δήλωση Τζάνου
Σχετικά με την εκδήλωση ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Νίκος Τζάνος, έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την κοινωνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, βιώνουμε όλοι και στα δικά μας σπίτια. Ενεργοποιώντας, όμως, ο καθένας την ατομική του συνείδηση, μπορούμε να επιτύχουμε σε λίγο διάστημα να ανακουφίσουμε πολλούς Έλληνες που σήμερα δοκιμάζονται. Παράλληλα, επαναφέρουμε στο DNA της πολιτικής μας ταυτότητας την εθελοντική προσφορά.
Για εμάς, λοιπόν, είναι μια αυτονόητη κίνηση πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στο συμπολίτη μας. Μια κίνηση αναγνώρισης των δυσκολιών που περνά και μια κίνηση που επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους πολιτικούς φορείς. Ήρθε ο καιρός πλάι στις πολιτικές εξόδου της χώρας από την ύφεση να εδραιώσουμε στις συνειδήσεις μας την άδολη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τα υφιστάμενα δίκτυα ανθρώπων και δομών που διαθέτουν τα πολιτικά κόμματα σε όλη τη χώρα».