Αντιδήμαρχος ο Κατσούλας, στη ΔΕΥΑ ο Φιλντίσης (;) και η «κόντρα» σκληραίνει στην Τριφυλία


 

Του Ηλία Γιαννόπουλου

 

Ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, δημοτικός σύμβουλος από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιάννης Κατσούλας, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου, ο, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης προορίζεται για πρόεδρος της διευρυμένης ΔΕΥΑ και εντεταλμένος για τη Δ.Ε. Αυλώνος, και πέραν αυτών καμία άλλη αλλαγή στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας.
Αυτά φέρεται πως έχει αποφασίσει για τη διετία μέχρι τις εκλογές και το τέλος της δημοτικής περιόδου ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας.
Κι ενώ πολλοί, ακόμα και στενοί συνομιλητές του δημάρχου Τριφυλίας, εκτιμούσαν ότι «με λυμένα τα χέρια, από την εκλογή του Δημήτρη Μπασδάνη (σ.σ. εκ των διαφωνούντων με την έως τώρα πολιτική και λειτουργία του Δήμου και αιτούντων ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους) στη θέση του προέδρου του Δ.Σ., θα προχωρούσε σε αλλαγές προσώπων», ο κ. Κόλλιας μάλλον εμμένει στην επιλογή του για ανανέωση της εμπιστοσύνης του στους αντιδημάρχους που είχε ορίσει για την πρώτη διετία, με δύο μικρές διαφοροποιήσεις: τον ορισμό του Γιάννη Κατσούλα ως αντιδημάρχου και την προώθηση του Γιάννη Φιλντίση, από αντιδήμαρχος – που ήταν – στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κυπαρισσίας, η οποία θα διευρυνθεί αναλαμβάνοντας την ύδρευση και αποχέτευση στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος και Αετού. Παράλληλα, θα τον ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο για τη Δ.Ε. Αυλώνος! Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», ο δήμαρχος Τριφυλίας φέρεται να έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία άλλη αλλαγή στο σχήμα διοίκησης και τους αντιδημάρχους. Άρα, αντιδήμαρχοι θα οριστούν εκ νέου οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Τάσος Πούλος και Γιάννης Μερκούρης, ίσως με τα θεματικά τους αντικείμενα να τροποποιούνται κατά τι σε σχέση με τις προηγούμενες αρμοδιότητές τους.
Η επιλογή και απόφαση αυτή του δημάρχου, η οποία θεωρείται σχεδόν τελειωμένη, συναντά σθεναρές αντιδράσεις από μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Ήδη, όπως έχουμε γράψει, οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους θεωρούν πως με την εκλογή Μπασδάνη «πέτυχαν μια πρώτη νίκη» σε εσωπαραταξιακό επίπεδο και πλέον ανεβάζουν τους τόνους και κορυφώνουν τον αγώνα του αιτήματός τους για αλλαγές, συντονίζοντας ακόμη περισσότερο τις παρεμβάσεις τους και σχεδιάζοντας από κοινού τη στάση και πορεία τους εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου!
«Άλλον πρότεινε ο δήμαρχος για πρόεδρο και άλλος βγήκε, τελικά, από την παράταξη! Το πήρε το μήνυμα που του στείλαμε μαζί με τη βάση μας και την κοινωνία για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, στη νοοτροπία, την πολιτική, τις δομές και τη λειτουργία του Δήμου; Κατάλαβε τι έγινε; Έχει αντιληφθεί τι γίνεται και τι έρχεται, με το οποίο και θα βρεθεί αντιμέτωπος; Επιδιώκει τη σύγκρουση και τη ρήξη με την παράταξη, τη βάση του συνδυασμού και την κοινωνία; Αλλαγές παντού, σε όλους και σε όλα! Διαφάνεια και δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου! Ελπίδα και προοπτική στην παράταξη και το Δήμο, μαζί με τη βάση και την κοινωνία! Όχι σε κλειστές ομάδες και παράκεντρα εξουσίας. Ναι στον ανοιχτό και συμμετοχικό Δήμο, που θα αφουγκράζεται τους πολίτες και θα υπηρετεί το λαό και όχι συμφέροντα και παρέες!», είπε χθες στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια.
Και πρόσθεσε: «Η εκλογή προέδρου ήταν η αφορμή εκδήλωσης της αντίδρασης. Τα αίτια είναι βαθύτατα πολιτικά και πραγματικά. Αλλαγές παντού, σε όλους και σε όλα, αλλιώς ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει όπως η συνείδησή του και το καθήκον του απέναντι στους πολίτες επιβάλλουν!».