Θρηνεί το μπάσκετ και ο αθλητισμός την απώλεια του Περικλή Τσαλαματά – Σήμερα η κηδεία


 

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής, από ανεύρυσμα καρδιάς, σε ηλικία μόλις 37 ετών, ο Περικλής Τσαλαματάς, άνθρωπος ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του κυριολεκτικά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό.

 

Γεννημένος το 1975 το καλοκαίρι, ο Περικλής (για εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό ήταν πάντοτε ο Πέρης) ασχολήθηκε με την μπάλα με τα «σπυράκια», επιλέγοντας διαφορετικά μονοπάτια. Ασχολήθηκε, λοιπόν, με το χώρο της διαιτησίας, ήταν όμως και κριτής αλλά και προπονητής, όπως και παράγοντας, κυρίως στον αγαπημένο του Ευκλή, όπως και σε άλλα τοπικά σωματεία. Τα τελευταία χρόνια η εμπλοκή του έγινε ακόμη πιο «βαθιά» μέσα από το χώρο της δημοσιογραφίας. Δούλεψε σε ραδιόφωνα, στην εφημερίδα «Επικαιρότητα», σε τηλεοπτικούς σταθμούς και την τελευταία τριετία διατηρούσε την μπασκετική ιστοσελίδα “kalbasket.gr”, μέσω της οποίας μετέφερε τα νέα στους τρεις νομούς της Ένωσης.

 

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το βράδυ της Κυριακής το ξαφνικό και τραγικό νέο της απώλειας ενός δραστήριου και ενεργητικού ανθρώπου, όπως ήταν ο Περικλής. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού λίγο νωρίτερα είχε δει τον αγώνα του αγαπημένου του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και κατόπιν βρέθηκε στην κοπή της πίτας του ποδηλατικού τμήματος του Ευκλή. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η μεγάλη νίκη του Ευκλή επί του Πήγασου για το πρωτάθλημα μπάσκετ.

 

Ο μπασκετικός Ευκλής ήταν για τον Πέρη στοίχημα ζωής… Κυριολεκτικά τα έδινε όλα για την ομάδα του. Ο Ευκλής του μπάσκετ ήταν, άλλωστε, ομάδα του Περικλή.

Η μοίρα, όμως, έπαιξε άσχημο παιχνίδι, κόβοντας πολύ πρόωρα και άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου και χαμογελαστού ανθρώπου.

Για μένα, ο Περικλής ήταν περισσότερο από φίλος. Τον γνώρισα, άλλωστε, στις αρχές της 10ετίας του ’80, στο 7ο Δημοτικό. Ξέρω ότι από εκεί ψηλά μας βλέπει και χαμογελά, όπως έκανε πάντοτε.

Φίλε Περικλή, καλό σου ταξίδι!

Νίκος Μπαλόπουλος

 

 

Σήμερα στις 3:30μ.μ. στο Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Περικλή Τσαλαματά