Προγραμματικές συμβάσεις για ΔΗΠΕΘΕΚ και Μέγαρο Χορού


 

Στη συμφωνία να υπογραφούν δύο προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού κατέληξαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν προχθές το μεσημέρι στην Τρίπολη.

 

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες ο κ. Νίκας, στην προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕΚ θα συμμετέχουν, εκτός του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και η «Φάρις», προκειμένου το μοναδικό ΔΗΠΕΘΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό της Καλαμάτας, να μπορεί να δίνει παραστάσεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και η ΠΕΔ με την Περιφέρεια να μπορούν να υποστηρίζουν το κόστος των μετακινήσεων.

 

Η δεύτερη αφορά, όπως είπε, στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού. Το κτήριο τελειώνει και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, παρατήρησε ο κ. Νίκας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Γνωστοποίησε ότι θα υποβληθεί η σχετική μελέτη στην ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων, και παρατήρησε ότι με το νέο δρόμο, το Μέγαρο Χορού απευθύνεται πλέον όχι μόνο σε θεατές από την Καλαμάτα, αλλά σε πολύ περισσότερους, από όλη την Πελοπόννησο.