«Πόρτα» από Δένδια για την παραβατικότητα των τσιγγάνων


 

Στο διευθυντή του γραφείου κι όχι στον υπουργό τα αιτήματα της Μεσσηνίας

 

 

Με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημ. Περδίκη, κι όχι με τον υπουργό, λόγω εκτάκτου κωλύματος, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα η αντιπροσωπεία από τη Μεσσηνία, την οποία αποτελούσαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης και Δημ. Κουκούτσης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Νικ. Τζώρτζης, Κων. Σπυρόπουλος και Κων. Αποστολόπουλος.

 

Θέμα της συζήτησης η αύξηση της παραβατικότητας στη Μεσσηνία και, κυρίως, στο Δήμο της Μεσσήνης, ενώ τόσο ο κ. Αναστασόπουλος όσο και οι βουλευτές, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων, κατέθεσαν τις απόψεις τους.

 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων εκτόνωσης της εκρηκτικής  κατάστασης που υπάρχει στη Μεσσήνη, ενώ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα. Πρότεινε, δε, τη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων ανεξαρτήτου σύνθεσης (ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί ή ό,τι άλλο επιλέξει το υπουργείο), ώστε να υπάρχει μόνιμη δύναμη με έδρα τη Μεσσήνη και δράση σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με ταυτόχρονη αύξηση του προσωπικού και εκσυγχρονισμό των μέσων των αστυνομικών τμημάτων.

 

Κατατέθηκαν ακόμη σχετικά έγγραφα των δημάρχων της Μεσσηνίας για τη δημιουργία ΤΑΕ, καθώς και η επιστολή του προέδρου της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας, Αθαν.Ψαρούλη, ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια κατάσταση για την τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Περδίκης από την πλευρά του δεσμεύθηκε πως θα μεταφέρει στον υπουργό τα αιτήματα και ανέφερε πως στο επικείμενο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ θα ληφθούν υπόψη τόσο οι απόψεις του Δήμου όσο και αυτές της ηγεσίας της Αστυνομίας.

 

Μιλώντας στο «Θ» ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε πως θα προτιμούσε να είναι παρών και ο υπουργός στη συνάντηση, ενώ πρόσθεσε πως τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και συνεργάζονται άριστα με το Δήμο Μεσσήνης. Σημείωσε δε, ότι η έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή και το αίτημα παραμονής της μπορεί να συμβάλλουν στην οριστική λύση του προβλήματος.
Ταυτόχρονα, βρίσκονται, όπως είπε, σε εξέλιξη συζητήσεις για τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης των αθίγγανων.             

 

 
Χ.Χ.