Σπείρα Αλβανών “έγδυνε” βίλες στην Πυλία και έστελνε τα κλοπιμαία στην Αλβανία


 

Συνελήφθησαν ήδη 4 από τα 8 μέλη της που έστελναν τα κλοπιμαία στην Αλβανία

Της Βίκυς Βετουλάκη

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το απόγευμα της Παρασκευής, όταν σε αγροτόσπιτο σε απομονωμένο σημείο περιοχής της Κορώνης βρήκαν μεγάλες ποσότητες ακριβών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια ήταν προϊόντα κλοπών που διέπραττε μεγάλη σπείρα Αλβανών σε όλη την Πυλία.
Ήδη η Αστυνομία έχει συλλάβει 4 δράστες, αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητά άλλα 4 μέλη της σπείρας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, είχε ιδιαίτερη προτίμηση σε βίλες και εξοχικά, αναζητώντας ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη μεγάλης αξίας, που στη συνέχεια προωθούσε με φορτηγά στην Αλβανία.

«Έγδυναν» βίλες
Μετά από πληροφορίες η Υποδιεύθυνση τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στα ίχνη της σπείρας. Οι Αλβανοί έφταναν από τη χώρα τους και μίσθωναν σπίτια ή αγροτόσπιτα στην περιοχή της Κορώνης, τα οποία και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια.
Στη συνέχεια, εντόπιζαν πολυτελή σπίτια, από το Πεταλίδι έως την περιοχή της Φοινικούντας και της Μεθώνης, κατά προτίμηση μη κατοικήσιμα αυτή την περίοδο, και με την πρώτη ευκαιρία τα «έγδυναν». Ξεκινούσαν από την αφαίρεση σύγχρονων τηλεοράσεων και υπολογιστών (σταθερών και φορητών), ξήλωναν ακόμα και εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες), μέχρι και μεγάλα κομμάτια μαρμάρων!

Χαρακοπιό – Βουνάρια
Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε έρευνα της Αστυνομίας σε τέσσερα σπίτια που είχαν  νοικιάσει οι Αλβανοί στην περιοχή της Κορώνης, του Χαρακοπιού και των Βουναρίων. Σε ένα ερημικό αγροτόσπιτο, μέσα σε χωράφια, οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος κλοπιμαίων. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάσθηκε να γεμίσουν δύο φορτηγάκια για να τα μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Μόνο η αξία των τηλεοράσεων, τελευταίας τεχνολογίας, που βρέθηκαν υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η σπείρα «έδιωξε» φορτηγό για την Αλβανία με μεγάλη ποσότητα κλοπιμ