Στις φυλακές δύο αδέλφια τσαντάκηδες


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Το δρόμο για τις φυλακές, στις οποίες είναι ήδη προφυλακισμένοι, έδειξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο αδέλφια από την περιοχή της Τριφυλίας που έκλεβαν τσάντες γυναικών στην Καλαμάτα και το Μελιγαλά, στις 22 και στις 26 Ιανουαρίου του 2009. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια φυλάκισης, αφού κρίθηκαν ένοχοι για κλοπή τεσσάρων τσαντών ο ένας και δύο εκ των τεσσάρων ο άλλος.
Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών και μια αλλοδαπή, σύντροφο του ενός από τους κατηγορούμενους και μητέρα των τριών παιδιών του, στην οποία είχε κάνει ως δώρο, όπως αυτός ομολόγησε, ένα κινητό που βρισκόταν σε μία από τις κλεμμένες τσάντες, χωρίς όμως αυτή να γνωρίζει κάτι, αφού της είπε ότι το αγόρασε αντί 20 ευρώ.

Τέσσερις περιπτώσεις
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους ομολόγησε και τις τέσσερις αρπαγές τσαντών (τρεις στην Καλαμάτα και μία στο Μελιγαλά) και πρόσθεσε ότι ο αδελφός του συμμετείχε στις δυο από αυτές, ενώ στις άλλες δύο συμμετείχε ένα τρίτο άτομο.
Βρέθηκε η πλειονότητα των κλοπιμαίων, αφού τα δύο αδέλφια υπέδειξαν στους αστυνομικούς τα σημεία που τα είχαν εγκαταλείψει και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Όσον αφορά στο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της τότε φίλης του ενός κατηγορούμενου, με βάση το οποίο αυτή κατηγορήθηκε, ο σύντροφός της υποστήριξε πως της είπε ότι το αγόρασε, επειδή ότι την είχε πρωτογνωρίσει και δεν ήθελε να μάθει ότι ήταν προϊόν κλοπής.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι έχει έξι χρόνια σχέσης μαζί της και πως στο διάστημα αυτό έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Κατ’ εξακολούθηση
Η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη και η τρίτη κατηγορούμενη, η οποία δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία, θεωρώντας απίθανο να μη γνωρίζει επί έξι χρόνια τις δραστηριότητες του συντρόφου της και πως είχε δικογραφία σε βάρος του με αξιόποινη πράξη.
Η υπεράσπιση των κατηγορούμενων ζήτησε να υπολογιστούν και τα ελαφρυντικά της συνεργασίας με την Αστυνομία και της παραδοχής των πράξεών τους.
Στην απόφασή του το δικαστήριο δε δέχθηκε τα ελαφρυντικά και τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχα κατ’ εξακολούθηση.