Δύσκολη έξοδος για τους πρωτοπόρους στην Α Εκασκενοπ


ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ Η ΜΕΣΣΗΝΗ… ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ Ο ΑΚΑΔΗΜΟΣ

 

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

Με τα παιχνίδια της 10ης και προτελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α΄ κατηγορίας Ανδρών, που σταδιακά μπαίνει στην τελική ευθεία, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.

Οι πρωτοπόροι  της βαθμολογίας, Γ.Σ. Μεσσήνης και Ακάδημος αγωνίζονται εκτός έδρας με Γύθειο και Κρόνο αντίστοιχα, σε παιχνίδια που έχουν βαθμό δυσκολίας, ενώ δύσκολη έξοδος περιμένει και τον Σπαρτιατικό, που δοκιμάζεται στην Πύλο.

Από κει και πέρα ο Δίωνας Κυπαρισσίας δοκιμάζεται στη Μεγαλόπολη κόντρα στον Πολύβιο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τους Δρομείς και τέλος στο τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Άτλαντας παίζει με τον ΑΟ Θουρίας…

 

ΣΗΜΕΡΑ

ΓΥΘΕΙΟ – Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

(Δ. Σ. Βλαχιώτη – 5.00 μ.μ.)

Να επιστρέψουν στις νίκες θέλουν οι Λάκωνες, που θα παραταχθούν πλήρεις, καθώς υπολογίζεται σ’ αυτό το ματς και ο Μπαγιώκος. Πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση, ωστόσο η χαμηλή βαθμολογικά πτήση της ομάδας του Δημήτρη Πρώκου την υποχρεώνει να ψάξει τους βαθμούς της νίκης. Το ίδιο πάντως θέλει και ο Γ.Σ. Μεσσήνης, που είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αφού έτσι θα διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο είναι πιθανόν να λείψουν κάποιοι παίκτες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα ο Μέμμος. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Χριστόπουλος.

 

 

ΝΟ ΠΥΛΟΥ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

(Δ.Σ. Πύλου – 5.30 μ.μ.)

Μονόδρομος είναι η νίκη για την ομάδα της Πύλου, που βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι ιδιαίτερα ισχυρός, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας άλλων βαθμών μέσα στην Πύλο. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο Γιάννης Κόκκορης, όμως αναμένεται η επιστροφή του Διαμαντή Διακουμή.

Από την άλλη πλευρά ο Σπαρτιατικός διανύει περίοδο φόρμας και θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, για να παραμείνει σταθερά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Στέφανος Χίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος, Σχοινάς.

 

(Δ.Σ. Με

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣγαλόπολης – 6.00 μ.μ.)

Συνεχόμενα ανοδική είναι η πορεία του Πολύβιου, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να κοιτάξει τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το σημερινό ματς είναι στις δυνατότητες της ομάδας της Μεγαλόπολης, που θα παραταχθεί πλήρης για το δίποντο της νίκης. Βεβαίως καλείται να ξεπεράσει τόσο την αντίσταση του Δίωνα, όσο και το άγχος που υπάρχει για κατάκτηση της νίκης.

 Στον αντίποδα, ο Δίωνας, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, θα παραταχθεί χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κυνηγώντας τη νίκη, που θα τον διατηρήσει σε ρυθμούς τετράδας. Υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και ενδεχομένως ο Σπύρος Ψυχογιός να μην έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.  Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Καρδαράς, Μπακετέας.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΟΣ

(Δ.Γ. Σπάρτης – 7.30 μ.μ.)

Με τον Δημήτρη Σπυράκο στη σύνθεσή του, θα παραταχθεί ο Κρόνος, που καίγεται για τους βαθμούς στο ματς με τον πρωτοπόρο Ακάδημο. Οι Λάκωνες είναι ιδιαίτερα ισχυροί στην έδρα τους, και βεβαίως θέλουν μόνο τη νίκη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ακάδημο, που έχει να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα, ειδικότερα στην  περιφέρεια. Αλευράς και Σκοπέτος ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και είναι πιθανόν να μην αγωνιστούν, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την περίπτωση του Ηλία Στακιά. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Χριστόπουλος.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΔΡΟΜΕΙΣ

(Τέντα – 8.00 μ.μ.)

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθούν οι «πράσινοι» στη σημερινή αναμέτρηση, αφού δεν υπολογίζονται οι Μανώλης, Γαρίνης, Δ. Λιανός, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Βασίλη Μανιάτη. Παρ’ όλα αυτά στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τους διατηρήσει στα ψηλά.

Όσον αφορά την ομάδα της Τρίπολης, που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, σε τέτοιο σημείο που να κινδυνεύει, έστω κι αν έχει διαφορά δύο βαθμών, θα προσπαθήσει για την έκπληξη και την επιστροφή στις νίκες. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πολυζωγόπουλου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και του Βούλγαρη. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Δούβρης, Χαλουλάκος.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΤΛΑΣ – ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

(Τέντα – 7.30 μ.μ.)

Με το τοπικό ντέρμπι ολοκληρώνεται η αγωνιστική και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γήπεδο της Τέντας. Ο Άτλαντας, που δείχνει ισχυρός ακόμη και με τις σημαντικές απουσίες που έχουν προκύψει (Κορογώνας, Παπαθωμόπουλος), θέλει τη νίκη κόντρα στη Θουρία, για να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ το στόχο της παραμονής. Το ίδιο θέλει και η τυπικά φιλοξενούμενη Θουρία, που προέρχεται από τη σπουδαία νίκης την Τρίπολη και θα παραταχθεί πλήρης λόγω της επιστροφής των Κουτίβα και Γαρίνη (ο δεύτερος θα πάρει τη θέση του Λυδιώτη στην αποστολή). Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Αναστόπουλος και Μπακετέας.