Με πρώτο σε σταυρούς τον Σταύρο Παπαδόπουλο, το νέο Δ.Σ. του Μεσσηνιακού


 

Της Χριστίνας Ελευθεράκη

 

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Όλοι στο πλευρό του Λαζαρίδη!

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑμΕΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ

 

Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και ο Γιώργος Λαζαρίδης το εισέπραξε, ίσως πιο πολύ ποτέ, στη χθεσινή, 9η κατά σειρά, ετήσια εκδήλωση, που διεξήχθη παρουσία του Γιώργου Φουντουλάκη, προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ). Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» γέμισε από κόσμο που χειροκρότησε τον Καλαματιανό πρωταθλητή με αμαξίδιο για τις προσπάθειές του και τις επιτυχίες του κατά τη χρονιά που πέρασε, μεταφέροντας ταυτόχρονα την στήριξή του και για τη φετινή δύσκολη σεζόν που ακολουθεί και θα έχει επόμενο σταθμό τα προκριματικά στην Αττάλεια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (ο Λαζαρίδης θ’ αναχωρήσει την άλλη εβδομάδα με εθνική ομάδα για την Τουρκία».

Ο Πρωτοσύγκελος Θεόκλητος, μετέφερε τις ευχές και τη στήριξη του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ενώ στενός φίλος και ο ίδιος του Γιώργου Λαζαρίδη, μίλησε με πολύ θερμά λόγια: «Εμείς πρέπει να σε ευχαριστούμε για όσα έχεις υλοποιήσει. Μας δίνεις το φωτεινό παράδειγμα και δύναμη από το ψυχικό σου σθένος ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις και διακρίνεσαι για πολλά χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Ο κ. Φουντουλάκης

Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι για πρώτη φορά στην Καλαμάταμ η οποία είναι μια ωραιότατη πόλη. Ο Λαζαρίδης αποτελεί κόσμημα και πρεσβευτής, αλλά δεν τον έχετε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε.

Η Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες περιλαμβάνει 18 αθλήματα και εξασφαλίσαμε 12 μετάλλια στο Λονδίνο, όπου αποδείχθηκε ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γνωρίζουν αλματώδη ανάπτυξη, με τους Εγγλέζους να αγκαλιάζουν τη διοργάνωση περισσότερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι συμμετοχές, η ακροαματικότητα και διάθεση εισιτηρίων ήταν μεγαλύτερη.

Ο στόχος για όλους τους αθλητές είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και για τον Γιώργο το Ρίο, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να πάει στο Λονδίνο. Όχι επειδή δεν το άξιζε, αλλά γιατί δεν είχε καταφέρει να πάει σε αρκετά τουρνουά, ώστε να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους βαθμούς. Θα πρέπει ο Γιώργος να βοηθηθεί από την πόλη γιατί το αξίζει και οι διακρίσεις του προβάλουν την πόλη.

Ως Ομοσπονδία τον βοηθάμε, αν και είναι η μείωση του μπάτζετ κατά 60% δυσκολεύει τις προσπάθειές μας, που είναι όχι μόνο τα μετάλλια, αλλά το να βγουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες από το σπίτι.

 

Ο ίδιος συνέχισε “Σχεδιάζουμε ένα τουρνουά με ξένους αθλητές που θα έρθουν στην Καλαμάτα. Το κόστος δεν είναι μεγάλο, καθώς οι ίδιοι θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής.

Επίσης, είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει η Καλαμάτα αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία, τη στιγμή που υπάρχουν 75 σε όλη την Ελλάδα και 3 στην Πάτρα.” 

 

Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου ήταν άμεση και συγκινητική: «Η πατρίδα μας περνάει δύσκολα. Οι φίλοι του όμως μπορούμε. Προσωπικά δεσμεύομαι να προσπαθήσω πολύ περισσότερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, που προανήγγειλε και μια συνάντηση, άμεσα, με τον Γιώργο Λαζαρίδη προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους που μπορεί να στηριχθεί η προσπάθειά του, αλλά και να προβληθεί η πόλη μέσα από τα ταξίδια και τις επιτυχίες του διεθνή πρωταθλητή.

 

Ο συναθλητής του Γιώργου Λαζαρίδη, Άρις Νικολόπουλος (το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Μείνως Σταμάτης και ο Μανώλης Χαλούλος) τον χαρακτήρισε παράδειγμα αθλητή, πρεσβευτή της Καλαμάτας, αλλά και ως τον άνθρωπο πάνω στον οποίο βασίζεται το τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα. «Εύχομαι να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο» κατέληξε, καλώντας όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να συμμετάσχει στα τουρνουά που χρειάζονται προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τη Βραζιλία το 2016.

Ο Γιώργος Γκούμας, μετέφερε τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.  

 

Ευχαριστίες…

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον Δήμο Καλαμάτας για την παραχώρηση του γηπέδου τένις ΑμεΑ στο τέρμα του Νέδοντα, την Mercedes Benz και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Καλλίγερο, μήνυμα του οποίου διαβάστηκε στην εκδήλωση, την οικογένεια Μπουφέα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελλ. Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, τους «Δρόμους της Ελιάς» και τον Γιώργο Καραμπάτσο, τους επιχειρηματίες Σταύρο Ρεντζεπέρη, Αλέκο Νταγιόπουλο, την οικογένεια της κ. Μαρίας Παπαθεοδώρου, τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» Κώστα Ανδριανόπουλο και την οικογένεια Μουντζούρη για την παραχώρηση της αίθουσας, το κατάστημα «Breand», τους προπονητές Γιώργο Κόντο (της εθνικής) και Ανδρέα Νίκα, τη γυμνάστρια Χριστίνα Πανταζοπούλου, τους συναθλητές του από την Ηλεία Άρι Νικολόπουλο και Μείνω Σταμάτη, τους φίλους που βοηθούν στις εκδηλώσεις και τα αγωνιστικά ταξίδια, καθώς και τα ΜΜΕ.

 

φωτογραφίες : Στασινός Μουτσούλας