Ονειρικό ξεκίνημα για τη νέα κινηματογραφική λέσχη


 

Από το φουαγιέ μέχρι το δρόμο έφτανε η ουρά για εισιτήρια την Πέμπτη το βράδυ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, όπου η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας έκανε πρεμιέρα. Ακόμη και οι διοργανωτές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την ανταπόκριση του κόσμου. Και μέσα στο Θέατρο, όλα τα καθίσματα γεμάτα, με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Πρώτη προβολή: «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τον Κάρι Γκραντ και την Εύα Μαρί Σεντ.  

 

Ο Βασίλης Παπαευσταθίου και η Αναστασία Λιόκουρα, από τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης (Filmhouse) Καλαμάτας, καλωσόρισαν τους θεατές, οι οποίοι στη συνέχεια απόλαυσαν την κλασσική στο είδος της ταινία, ενώ πολλοί στο τέλος της προβολής χειροκρότησαν.

Η επόμενη προβολή θα γίνει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, με την ταινία του Στάνλεϊ Ντόνεν (1963) «Ραντεβού στο Παρίσι», όπου πρωταγωνιστούν η Όντρεϊ Χέμπορν και ο Κάρι Γκραντ.

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει ο «Άθικτος» του Juan Carlos Fresnadillo και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου «Η νύχτα του κυνηγού» του Charles Laughton.

Την προσπάθεια της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης στηρίζει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι προβολές ξεκινούν στις 9.15 μ.μ.

Είσοδος: 4 ευρώ.

Για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μ.Ν.