Επιστολή δημάρχου στον υπουργό Παιδείας, για το ΤΕΙ Καλαμάτας


Με επίκεντρο τις πράσινες μεταφορές και το σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, συνεχίζεται και φέτος για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η εκστρατεία Ecomobility, που διοργανώνει το Ecocity με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων. 

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από 30 πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στις 6.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Rex, εκδήλωση υποδοχής των προτάσεων της ομάδας των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που συμμετέχει στην εκστρατεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Την ομάδα μαθητών που μελέτησε τα προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία της Καλαμάτας οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης, αποτελούν οι: Νικολοπούλου Πηνελόπη, Κουτσουμπού Ελένη, Μπελεχρής Γιώργος, Μπουμποπούλου Αναστασία, Σαραντοπούλου Άλκηστις, Σπανού Ιωσηφία, Τσακάκος Ορέστης και Τσίχλη Γεωργιάνα. Την εργασία τους εποπτεύει η καθηγήτρια Λεμπέση Ελένη.