Ο φετινός μαραθώνιος Μεσσήνης αφιερωμένος στον Στ. Μανωλόπουλο


«Η μισή Ελλάδα πρέπει να μπει φυλακή». Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, με αφορμή την εντολή του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, στους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, εφόσον έχει περάσει διάστημα 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησής τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαργέλης, στην εγκύκλιο που στάλθηκε επισημαίνεται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων ποινικής δίωξης μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

«Εάν τελικά εφαρμοστεί η εγκύκλιος αυτή, θα πρέπει η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή. Η διαρκής αύξηση της φορολογίας τα τελευταία χρόνια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η έλλειψη μέχρι σήμερα κάθε αναπτυξιακού μέτρου, έχουν βυθίσει στα χρέη τους συμπολίτες μας. Ακόμα και αυτοί που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ως καλοπληρωτές του Δημοσίου, τώρα αδυνατούν να πληρώσουν.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην ήδη τρομοκρατημένη κοινωνία δεν μπορεί συνέχεια να δείχνεις απειλητικά το δάχτυλο, εντείνοντας έτσι το κλίμα απογοήτευσης, που αποτρέπει τους συμπολίτες μας να κάνουν μία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, αφού όλη την ημέρα ακούν στα ΜΜΕ για φυλακές και κατασχέσεις.

Στην αρχή, επιχείρησαν με διακοπή του ρεύματος να μας υποχρεώσουν να πληρώσουμε το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, τώρα καθημερινά ακούμε για ποινικές διώξεις, για φυλακές και κατασχέσεις. Πρέπει να γίνει κάτι, ώστε το άσχημο κλίμα που βιώνουμε να αλλάξει και να επικρατήσει κλίμα γαλήνης και ηρεμίας», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

Β.Β.