«Τα άνθη του μύθου» σήμερα στη 2η Ανθοκομική έκθεση Καλαμάτας

«Τα άνθη του μύθου» σήμερα στη 2η Ανθοκομική έκθεση Καλαμάτας

Από 3 έως 28 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων, για το σχολικό έτος 2013-2014, στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καλαμάτας.

Εκπρόθεσμες αιτήσεις και αιτήσεις που κατά την υποβολή τους δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δε θα εξετασθούν.
Στα νηπιακά τμήματα θα γίνονται δεκτά νήπια από 2,5 ετών (αυτοεξυπηρετούμενα) έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο (ώρες λειτουργίας 7.30 π.μ. – 15.30 μ.μ.).

Επίσης, δε θα καταβάλλονται τροφεία κατά το μήνα Αύγουστο που οι σταθμοί δε λειτουργούν. Τα τροφεία ανέρχονται σε 50 ευρώ για κάθε νήπιο, ανεξαρτήτως εισοδήματος, και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 40.001 ευρώ και άνω.
Μειωμένα τροφεία καταβάλλουν:
-Οι πολύτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.001-40.000 ευρώ, μείωση 50%, ήτοι 25 ευρώ
για κάθε νήπιο.
-Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ, μείωση 50% για κάθε νήπιο, ήτοι 25 ευρώ
-Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001-40.000 ευρώ, μείωση 30%, ήτοι 35 ευρώ για κάθε νήπιο.
Απαλλάσσονται των τροφείων:
-Οι πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ
-Οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (βεβαίωση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής)
-Οι άπορες οικογένειες των οποίων η απορία αποδεικνύεται με δικαιολογητικά (βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια)
-Τα ορφανά παιδιά από έναν ή δύο γονείς
-Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών
-Τα παιδιά που ο πατέρας είναι στρατιώτης
-Οι γονείς εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο.
Για πληροφορίες, για τα δικαιολογητικά εγγραφής και επανεγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27210 23341, κα Παπασαραντοπούλου.
Τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα ανακοινωθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ. Για τα αποτελέσματα μπορείτε να ενημερωθείτε από τους πίνακες που θα αναρτηθούν σε κάθε Δημοτικό Σταθμό, το Δημοτικό Κατάστημα και τον τοπικό Τύπο.
 
Μεσσήνη
Στο μεταξύ, από τις 3 έως τις 28 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης για το σχολικό έτος 2013-14. Ειδικότερα, θα γίνονται δεκτά παιδιά που το Σεπτέμβριο του 2013 θα έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη, μέχρι την ηλικία υποχρεωτικής εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο.