Το Μέγαρο «έκλεψε την παράσταση» (Φωτογραφίες)

Το Μέγαρο «έκλεψε την παράσταση» (Φωτογραφίες)

Με το Μέγαρο Χορού να «κλέβει» τις εντυπώσεις δόθηκε προχθές το βράδυ η πρεμιέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Επιβλητικό και εντυπωσιακό, ιδίως τη νύχτα με τους φωτισμούς του, το καινούργιο κτήριο, στο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου Λιναρδάκη, που παραπέμπει στη βιομηχανική ιστορία του χώρου, τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή της βραδιάς. Τόσο που στα «πηγαδάκια», αμέσως μετά την παράσταση, ο κόσμος σχολίαζε περισσότερο την αρχιτεκτονική του Μεγάρου και λιγότερο το «Drumming» της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ, που άνοιξε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. Μια παράσταση ιστορική, όπως την έχει χαρακτηρίσει η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης Βίκυ Μαραγκοπούλου.
Εντυπωσιακή μέσα στη δωρικότητά της και η Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου όπου παρουσιάστηκε το έργο, άνετη και λειτουργική με εξοπλισμό ουσίας, χωρίς κανένα περιττό στολίδι. «Αισιόδοξη» χαρακτήρισε την παράσταση φίλος. Τα χρώματα του σκηνικού με έμφαση στο φωτεινό πορτοκαλί, η ελευθερία στην κίνηση των χορευτών, τα ανάλαφρα καθημερινά κοστούμια, η μινιμαλιστική μουσική του Στηβ Ράιχ με βάση τα κρουστά, τον έκαναν να αισθανθεί ευχάριστα.  
Νωρίτερα στο φουαγιέ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η Βίκυ Μαραγκοπούλου, υποδέχονταν τον κόσμο στο σπίτι που απέκτησε το Φεστιβάλ Χορού μετά από 19 χρόνια. Ανάμεσά τους, ο Κυπαρίσσιος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην υπουργός, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης και Παναγής Κουμάντος, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Σαλαβράκος, η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άννα Καφέτση, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Κορώνης Δημήτρης Μανιατάκης με τη σύζυγό του Ελένη κ.ά.

Της Μαρίας Νίκα
Φωτο: Στασινός Μουτσούλας