Βαριά ονόματα σε δήμους και περιφέρειες από τον Σύριζα – Ξεκινούν οι διαδικασίες και στην Καλαμάτα


 
ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
  
Από τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι διαδικασίες και στην Καλαμάτα
 
 
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 

 
 
“Η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εκλαμβάνονται, άλλωστε, από την Κουμουνδούρου ως σημαντικός “σταθμός” στις πολιτικές εξελίξεις, που θα πρέπει να αποκρυσταλλώσουν την ενίσχυση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στην “Εφημερίδα των Συντακτών” τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα να προχωρήσουν σε μια πρώτη επεξεργασία των πολιτικών στόχων, αλλά και των ονομάτων, θα κληθούν να καταθέσουν στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή ένα πρώτο σχέδιο με τις κατευθύνσεις για τη συγκρότηση, την ενεργοποίηση και τη δραστηριοποίηση των κατά τόπους δημοτικών κινήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ακολουθήσει σε επίπεδο προσώπων “διττή” τακτική. Στις εκλογές για τις περιφέρειες θα κατεβάσει “κορυφαία κομματικά στελέχη” ώστε να προσδώσει στη μάχη “καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά”. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και στους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ, στους μικρότερους δεν αποκλείεται να ψάξει να οικοδομήσει συμμαχίες με πρόσωπα που προέρχονται από άλλα κόμματα.
Επιδίωξη θα είναι οι υποψήφιοι να διαθέτουν “κινηματικό προφίλ”, να τυγχάνουν αναγνωρισιμότητας και να είναι διατεθειμένοι να αφιερωθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση, η αυτοδιοίκηση, τόσο σε δημοτικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει ισότιμο εταίρο της κεντρικής εξουσίας και να συμβάλλει αποφασιστικά σε ένα συνολικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση.
Σε ό,τι αφορά το δήμο Καλαμάτας αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκινούν στη δημοτική παράταξη, την οποία στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”, διαδικασίες επιλογής υποψηφίων, με ανοικτές συνελεύσεις, για όλους όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα. Πάντως, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής Σταμάτης Μπεχράκης, σημειώνει ότι αν κληθεί θα ηγηθεί και πάλι του αυτοδιοικητικού σχήματος θα το κάνει.