Κονδύλι 26.000 ευρώ για το Κλειστό της Παραλίας


Με αποφάσεις του Δημάρχου, επιχορηγούνται με δημοτικούς πόρους o Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας, με ποσόν 26.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμάτας και για την προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει τη δαπάνη, ύψους 27.000 ευρώ, για τη βαριά συντήρηση του τάπητα στα γήπεδα Σπερχογείας, Μπαχράμη και Λουκαρέα. Ακόμη, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από το Δήμο Καλαμάτας, μέσω του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, στο Κολυμβητήριο, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και την εξοικονόμηση πόρων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες με επιφάνεια κατόπτρων 25 τετραγωνικά μέτρα, που παρέχουν άφθονο ζεστό νερό για το ντους των αθλουμένων, αρκετό ώστε να κάνουν ντους 150 – 200 άτομα την ημέρα. Τούτο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 4.500 λίτρων πετρελαίου ετησίως. Οι ηλιακοί κόστισαν περί τα 12.000 ευρώ.
Επίσης, έγινε αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου, όπως (ενδεικτικά) εγκατάσταση νέων κινητήρων και νέων αντλιών για τον καθαρισμό του νερού, καθώς και τοποθέτηση πυκνωτών, που θα επιφέρουν εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30%.
Ακόμη, κατασκευάσθηκε ράμπα που εξυπηρετεί την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία.
Λύση από τη ΓΓΑ για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων
 
Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Νόμου 4178/2013 «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», δίδεται λύση στο πιεστικό και χρονίζον πρόβλημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων αθλητικών εγκαταστάσεων, τόσο αυτών που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όσο και τυχόν αυθαιρέτων αθλητικών εγκαταστάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.