Άνοιξε για πολλοστή φορά η Μαραθόλακκα

Άνοιξε για πολλοστή φορά η Μαραθόλακκα

Η απόφαση ήταν γνωστή από τις προηγούμενες εβδομάδες, με ανακοίνωση του δημάρχου Παν. Νίκα. Ο λόγος για την ενεργοποίηση εκ νέου της Μαραθόλακκας ως περιοχής επεξεργασίας των σκουπιδιών. Βέβαια, τώρα ο χώρος που θα χρησιμοποιείται υποστηρίζεται ότι έχει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις και σ’ αυτόν θα μεταφέρεται και θα διαχειρίζεται μέρος των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας.
Παρά τα προσχήματα, λοιπόν, οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί, και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Μέχρι και χώρο για αθλοπαιδιές είχαν υποσχεθεί ότι θα φτιάξουν!
Η επίσημη έναρξη της νέας προσπάθειας έγινε χθες, όμως υπήρχαν φήμες ότι και τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρονταν σκουπίδια στη «νέα Μαραθόλακκα», σε ένα χώρο μικρότερο από τον προηγούμενο, που δεν επαρκεί για να υποδεχτεί τα μηχανήματα επεξεργασίας και τα λεγόμενα λουκάνικα, μέσα στα οποία θα γίνεται η ωρίμανση του δήθεν κομπόστ
Πέραν αυτού, στη λεγόμενη παλιά Μαραθόλακκα υπάρχουν ακόμη σκουπιδοδεμάτια που δεν έχουν απομακρυνθεί από τον ανάδοχο της διαχείρισης, κάτι που ήταν προϋπόθεση για να ξεκινήσει η νέα αυτή συνεργασία. Προϋπόθεση ήταν, επίσης, η απομάκρυνση των σκουπιδοδεματίων και από το αθλητικό κέντρο της Θουρίας.
Η επεξεργασία θα γίνεται από την εταιρεία «Ecowaste», στην ουσία όμως θα επαναλειτουργήσει το σύστημα της πρώην «Ram». Ο Δήμος Καλαμάτας, παράλληλα με τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, συνεχίζει τη συνεργασία του και με τον εργολάβο που απομακρύνει τα σκουπίδια με φορτηγά. Όσες ποσότητες σκουπιδιών δε θα μπορεί να επεξεργαστεί η πρώην «Ram», θα τις παίρνει ο εργολάβος και θα τις διώχνει προς άγνωστο προορισμό…
Η πρώην «Ram» θα πληρώνεται με 62 ευρώ τον τόνο, ενώ ο εργολάβος πληρώνεται με 59 ευρώ.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη