Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)

Αρκετά σωματεία έλαβαν μέρος χθες το απόγευμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με στόχο την απομόνωση των νεοναζιστών.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχαν σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώ τη συμμετοχή της είχε ανακοινώσει και η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Όπως ήταν φυσικό, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης καταγγγέλθηκε η δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους. «Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη “θεωρία των δύο άκρων”, ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής», σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, από τους ομιλητές.
Α.Π.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας


Νεότερη ενημέρωση 20:20 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και ηρεμία το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο . Η πορεία έκλεισε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με τους πάνω από 1.000 διαδηλωτές να τραγουδούν το “Ποτέ θα κάνει ξαστεριά” (δείτε βίντεο)
 


Νεότερη ενημέρωση 19:41

Ξεκίνησε η πορεία που από την οδό Νέδοντος κατευθείνεται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα οποία υπάρχει πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η πορεία είναι πολύ μεγάλη σε όγκο και σε παλμό και αυτή τη στιγμή περνά κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής , στελέχη της οποίας βρίσκονται μέσα στο κτίριο χωρίς όμως να βγουν στο μπαλκόνι αυτή τη φορά όπως συνέβη με τη πορεία της προηγούμενης Τετάρτης. 

Το σύνθημα που κυριαρχεί στην πορεία “Το αίμα του Παύλου δεν θα ξεχαστεί τσακίστε του φασίστες και τη Χρυσή Αυγή” 

 


Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Καλαμάτα στη Πλατεία της 23ης Μαρτίου. 

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχαν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ενώ συμμετέχουν η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, φοιτητές των πανεπιστημίων της Πόλης καθώς και άλλοι φορείς. 

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί κάποια στελέχη του κόμματος της ενώ ήδη εκει βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη. 

Συνεχής ενημέρωση. 

 

http://youtu.be/rtUmvHJWfrk

http://youtu.be/Q9Hh2lNetAc

http://youtu.be/8mmDKU8HXrw

http://youtu.be/QUtTxCaoI4M