Δούναι και… λαβείν μεταξύ Δήμου και επαγγελματιών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Δούναι και… λαβείν  μεταξύ Δήμου και επαγγελματιών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για σειρά έργων μέχρι τέλος του 2013
 
«Με τους επαγγελματίες συνεννοηθήκαμε απολύτως», επισήμανε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε αίθουσα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κι επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία Δήμου και επαγγελματιών στο δίπτυχο: καταβολή των τελών από τους επαγγελματίες, εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος τόνισε πως τα προβλήματα σχετικά με την καταβολή των οφειλόμενων τελών εκ μέρους των επαγγελματιών λύθηκαν και από τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η εισροή χρημάτων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Ανέφερε ακόμη πως τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν αντίκρισμα για όσα καταβάλλουν, γι’ αυτό και ο Δήμος δεσμεύεται ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει η όψη και του λιμανιού και της παραθαλάσσιας ζώνης.
Ενέργειες και παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κατά τους προσεχείς 3 – 4 μήνες, μέχρι το τέλος του 2013, είναι οι εξής: Να φωτισθεί το λιμάνι, να φωτισθεί ο αντιβραχίονας (χιλιόμετρο), να δοθεί μέριμνα στην καθαριότητα των χώρων του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης, να υπάρξει εργολαβία για το πράσινο και τις δενδροφυτεύσεις, περιλαμβανομένου του Πάρκου Λιμενικού, πλακόστρωση του πεζοδρομίου από τη Φαρών μέχρι την Τσαμαδού και μετεγκατάσταση του αγάλματος του Αφανούς Ναύτη στην προκυμαία, για την ανάδειξή του.
Ο δήμαρχος ανέφερε επιπλέον ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί δημοπρασία για τα κατασχεθέντα πλοία που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στο λιμάνι της Καλαμάτας, έχοντας προκαλέσει αισθητικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.
Μετά από πρόσκληση του κ. Νίκα, οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν να καταθέσουν προτάσεις προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τα θέματα του λιμένος και της παραθαλάσσιας ζώνης.
Σημειώνεται ότι για τα ζητήματα αυτά έγιναν χθες δύο συσκέψεις, μία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται από την Τσαμαδού μέχρι το «Πανελλήνιο» και έτερη με εκείνους από το «Πανελλήνιο» μέχρι το «Βυθό».
Πριν από τις συσκέψεις με τους επαγγελματίες, έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, για συντονισμό των ενεργειών τους όσον αφορά στο λιμάνι και την παραλιακή ζώνη.
Α.Π.