Επιστροφή Δένδια… για να κάνει ταμείο (Βίντεο)


Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί μεθαύριο Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στις 7.00 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο.
Ο υπουργός θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι την Καλαμάτα. Να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη επίσκεψή του είχε δεσμευτεί πως θα παρουσιάσει έργο σχετικά με την ένταση της αστυνόμευσης και τη μείωση της εγκληματικότητας μέσα σε διάστημα 100 ημερών.
Ο κ. Δένδιας στην πρώτη του επίσκεψη είχε προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Είχε, δε, επισημάνει ότι «τον αριθμό των κλοπών και διαρρήξεων, όπως εμφανίζεται στα στατιστικά, θα τον χαρακτήριζα σχεδόν εφιαλτικό. Και μάλιστα, το χειρότερο είναι ότι έχει και αυξητικές τάσεις. Δε θα έλεγα ότι είναι πολύ κακός, αλλά δείχνει να έχει αυξητικές τάσεις από το 2009 έως το 2012 σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τους οικισμούς των Ρομά, ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει: «Είναι βέβαιο, και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γενικεύσουμε. Και δεν πρέπει να γενικεύσουμε. Ποτέ δεν μπορούμε να αποδώσουμε συλλογική ευθύνη στους Ρομά συνανθρώπους μας για ένα εγκληματικό φαινόμενο. Είναι, όμως, επίσης βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών έχουν συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Έχουν αφεθεί τα πράγματα να ξεχειλώσουν. Αλλιώς δεν εξηγείται. Αυτοί οι αριθμοί που βλέπω εδώ πέρα δεν εξηγούνται. Και επίσης, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστικό προϊόν, πόσο μάλλον για ομαλή κοινωνική ζωή, όταν έχουμε αριθμούς κλοπών τέτοιους σαν αυτούς που βλέπω εδώ. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται».
Να δούμε τι θα μας πει την Κυριακή ο κ. υπουργός…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

http://youtu.be/KjTIVURyAtw