«Η δολοφονία θυμίζει τη δολοφονία Λαμπράκη»

«Η δολοφονία θυμίζει  τη δολοφονία Λαμπράκη»

Αίσθηση προκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα έκτροπα στο Μελιγαλά από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, η τοποθέτηση του προέδρου του Σώματος, Δημήτρη Μπασδάνη, ο οποίος τόνισε ότι η δολοφονία του 34χρονου θυμίζει τη δολοφονία Λαμπράκη!
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης είπε: «Έχω την αίσθηση ότι τα σύννεφα τα μαύρα πάνω από την πατρίδα μας όλο και πυκνώνουν! Εάν το ψήφισμα το περιορίσουμε στα τελευταία γεγονότα του Μελιγαλά, νομίζω ότι δε θα φωτίσουμε το θέμα στην έκτασή του. Το χθεσινό, π.χ., περιστατικό, το οποίο αφορά στη δολοφονία ενός ανθρώπου, θυμίζει, κατ’ εμένα, μπορεί να κάνω λάθος, τη δολοφονία Λαμπράκη! Καμία σχέση το ένα πρόσωπο με το άλλο, αλλά ο τρόπος εκτέλεσης, για τα δικά μου ανακλαστικά και αισθητήρια, με πάει εκεί και μας πάει πολλά χρόνια πίσω.
Τότε, λοιπόν, εκείνη την εποχή, το κράτος ήταν αδύναμο και διαφέντευε και βασίλευε το παρακράτος! Τα ελλείμματα, συνάδελφοι, της Δημοκρατίας δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο φασισμός! Τα ελλείμματα της Δημοκρατίας καλύπτονται με καλύτερη Δημοκρατία! Αυτό το παραμύθι, ότι τη λύση θα δώσουν οι παρακρατικοί, οι ακραίοι και οι φασίστες, αυτό, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει!»

Του Ηλία Γιαννόπουλου