Καλαμάτα- Κόρινθος 1-2 Τελικό

Καλαμάτα- Κόρινθος 1-2 Τελικό

Λήξη αγώνα, 2η συνεχομένη ήττα για την Καλαμάτα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα.

90o λεπτό
Φάουλ σε καλό σημείο για την Καλαμάτα και η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι, δραματικά λεπτά τα τελευταία για την Καλαμάτα.
 

Οι παίκτες της Κορίνθου κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρόνο κάτω από αποδοκιμασίες

Η ώρα περνά και ο κόσμος δυσανασχετεί, ενώ οι οργανωμένοι δεν έχουν σταματήσει λεπτό να στηρίζουν τη Μαύρη Θύελλα

81o λεπτό
Η ώρα περνά, η Καλαμάτα χάνει ευκαιρίες, ενώ ο Μεσσηνιακός κερδίζει 1-2 μέσα στο Ναύπλιο

Πιέζει στα τελευταία λετπά η Καλαμάτα για να φέρει το ματς στα ίσια

65ο λεπτό
Ακυρώθηκε γκολ του Αθανασόπουλου ως οφσαιντ σε μια αμφισβητούμενη φάση

63ο λεπτό
Μοναδική ευκαρία χαμένη για την Καλαμάτα από κεφαλια του Αθανασόπουλου από τη μικρή περιοχή πάνω στον Αρχοντάκη ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Καλαντζή

59ο λεπτό
Μεγάλη ευκαιρία χαμένη για την Καλαμάτα όταν πλασαριστό σουτ του Καλαντζή έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κορνερ ο τερματοφύλακας της Κορίνθου

58ο λεπτό
Ο Μπελεβέντης περνά στη θέση του Τσόπελα

47ο λεπτό
Ψυχρολουσία για την Καλαμάτα μετά από μοιραίο λάθος του Τσόπελα ο Καφαντάρης κανει το 1-2 για την Κόρινθο

Αλλαγή για την Καλαμάτα ο Α. Καλογερόπουλος πέρασε στη θέση του Τριανταφυλλάκη

Αρχίζει το Δεύτερο Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας
 


Στο Ναύπλιο στο Α ημίχρονο Παναυπλιακός – Μεσσηνιακός 1-1


Λήξη του πρώτου Ημιχρόνου .

Η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και μπορούσε να έχει σκοράρει και παραπάνω  γκολ στα πρώτα λεπτά . Η Κόρινθος ισσορόπησε μετά το 20 λεπτο.

40ο λεπτό
Φάουλ του Ρήγα από καλό σημείο άουτ

39ο λεπτό
Κίτρινη κάρτα στο Καφαντάρη για χτύπημα με τον αγκώνα στο χώρο του κέντρου στο Ρήγα

37ο λεπτό
Αρκετά τα παράπονα για τους διαιτητές και κυρίως για τον επόπτη που ελέγχει τη περιοχή της Κορίνθου από τους ανθρώπους της Καλαμάτας.

26ο λεπτό
Μεγάλη απόκρουση από τον Κολοβουρή κρατά το 1-1 για την Καλαμάτα. Στην προηγούμενη φάση ο Ρήγας έχασε μοναδική ευκαιρία όταν σουτ του από το ύψος της περιοχής μπλοκαρε ο τερματοφύλακας της Κορίνθου.

22ο λεπτό
1-1 Και ενώ η Καλαμάτα χάνει ευκαιρίες η Κόρινθος καταφέρνει να ισοφαρίσει με τον Γεωργίεφ που εκμεταλεύτηκε  την διστακτικότητα στην έξοδο του Κολοβούρη.

20ο λεπτό
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Καλαμάτα μετά τη σέντρα του Τσόπελα ο Αθανασόπουλος αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ
 

9ο λεπτό
Γκολλλλλλλλλλ για την Καλαμάτα με τον Βασίλη Αθανασόπουλο

Μετά από ένα εκπληκτικό συνδυασμό του Καραχάλιου με τον Αθανάσοπουλο ο δεύτερος πέρασε και τον τερματοφύλακα και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

16:30
Το παιχνίδι ξεκινά, στο στάδιο είναι γύρω στα 500 άτομα και 50 εξ αυτών από την Κόρινθο

16:29
Οι  δύο ομάδες είναι στο γήπεδο και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το παιχνίδι

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κολοβούρης, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ντία, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Αθανασόπουλος, Καλαντζής. Πούτση

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Λούβρης, Ντομπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τσίτσης, Καφαντάρης,  Γεωργίεφ, Κερμενίδης,

16: 21
Το Θάρρος βρίσκεται στο Δημοτικό στάδιο της πόλης και θα σας ενημερώνει  για τον αγώνα της Καλαμάτας με την Κόρινθο, οι δύο ομάδες βρίσκονται στα αποδυτήρια.
 

 


Τα δεδομένα στο ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Βάρδα δεν ήταν με το μέρος της Καλαμάτας, αφού στην ύπαρξη των προβλημάτων τραυματισμών είχε προστεθεί και το εμπόδιο της αλλαγής της έδρας, όμως τούτη τη φορά και εν όψει της δύσκολης εντός έδρας αναμέτρησης με την Κόρινθο, η Μαύρη Θύελλα θα δώσει τον αγώνα στο σπίτι της. Επιστρέφει λοιπόν στη φυσική της έδρα, όπου και θα επιδιώξει να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Ισθμού, καλύπτοντας την απρόσμενη απώλεια που προέκυψε στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Είναι σαφές ότι για την Καλαμάτα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην του τριπόντου, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει αρνητικά τόσο στο ψυχολογικό, όσο και στο βαθμολογικό κομμάτι. Ο Νίκος Κακαλέτρης επεδίωξε τις τελευταίες ημέρες να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους, μακριά από συνθήκες που θα δημιουργούσαν πίεση, γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί το σημερινό αγώνα…
«Χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς άγχος είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα η Κόρινθος είναι διαφορετικός αντίπαλος σε σχέση με τη Βάρδα, έχει ποιότητα σαν ομάδα, όμως από την άλλη η δική μας ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με ταλέντο, προσωπικότητα και κυρίως επιθυμία. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να πάρουμε αυτό που δεν καταφέραμε στο ματς της πρεμιέρας. Δεν υπάρχουν για μένα δικαιολογίες και απουσίες. Θα ήταν  όμως ψέματα αν πω ότι δεν υπάρχει άγχος… Άγχος υπάρχει για καθένα από τα τριάντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όμως από την άλλη δεν θεωρώ ότι είναι τελικός ο αγώνας με την Κόρινθο. Θέλουμε πολύ το τρίποντο και αισιοδοξώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, σε δηλώσεις του στο «Θάρρος», που προσπαθεί να ισορροπήσει τους παίκτες του μεταξύ της ανάγκης κατάκτησης του τριπόντου, από τη μια πλευρά, και της απομάκρυνσης της όποιας πίεσης υπάρχει μετά το στραβοπάτημα της πρεμιέρας, από την άλλη.
 
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Γιάννη Καλογερόπουλο… Εκτός και ο Παύλοβιτς
Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ομάδας χθες νωρίς το μεσημέρι, έφερε τον κ. Κακαλέτρη αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο… αλλαγής των πλάνων του, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που προέκυψε με τον Γιάννη Καλογερόπουλο. Ο ταχύτατος ακραίος αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και συγκεκριμένα στα δάκτυλα, εκεί όπου αντιμετώπιζε παλαιότερα ένα πρόβλημα τραυματισμού, και πλέον η συμμετοχή του δείχνει αρκετά δύσκολη. Εάν τα καταφέρει, τότε θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ωστόσο σ’ αντίθετη περίπτωση τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα θα έχει ο Γιάννης Τσόπελας.  Εκτός οριστικά τέθηκε και ο Στεφάν Παύλοβιτς, που δεν κατέστη εφικτό να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε στα μέσα της εβδομάδας.
Από κει και πέρα, οι «εκλεκτοί» θεωρούνται δεδομένοι με βάση τις τελευταίες προπονήσεις και η ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με τους Κολοβούρη, Τσόπελα (Ι. Καλογερόπουλο), Καντούτση, Αλιού, Τριανταφυλλάκη, Τσιμικλή, Ρήγα, Πούτση, Καραχάλιο, Αθανασόπουλο και Καλαντζή. Στην αποστολή συμπεριελήφθησαν ακόμη οι Ρηγανάς, Α. Καλογερόπουλος, Σκαρλάτος, Κουρούπης, Ζαχαρόπουλος, Κακαλής, Σοφός, Μπελεβέτης.
Χθες το βράδυ η ομάδα δείπνησε στο “Belvedere” και σήμερα νωρίς το μεσημέρι θα γευματίσει, με το τεχνικό επιτελείο να δίνει το τελευταίο ραντεβού γύρω στις 2.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο.
 
Πιέζει ο χρόνος για Οντβόνγκ
Εκτός αποστολής έμειναν οι παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς (Γεωργακόπουλος, Παύλοβιτς, Κάνιστρας κ.ά), όπως επίσης και ο στρατευμένος Ηλιόπουλος, αλλά και αυτοί που αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής. Σ’ αυτό το γκρουπ δεν συμπεριλαμβάνεται ο Μπορίς Οντβόνγκ, ένας παίκτης που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν στο αρχικό σχήμα και ο Κακαλέτρης θα ήθελε πολύ να τον έχει στη διάθεσή του. Ο θηριώδης επιθετικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως άλλωστε και ο Τσιρίλο, με τους ανθρώπους της διοίκησης και τον μάνατζέρ του να κάνουν ενέργειες με στόχο το πέρασμα των εμποδίων. Οι επαφές με τη Μολδαβική ομάδα στην οποία ανήκει θεωρητικά ο Οντβόνγκ προχωρούν και εντός των επόμενων ωρών θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
 
 
 

Χωρίς αλλαγές η Κόρινθος
Η ομάδα της Κορίνθου έρχεται σήμερα στη Μεσσηνία με ανεβασμένη τη ψυχολογία, μετά την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα επί του Άρη Αιτωλικού και θέλει να συνδυάσει τη δύσκολη έξοδό της μ’ ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης,  δεν προτίθεται να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές κι όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσει και πάλι τους Αρχοντάκη, Ντερτιλή, Φίλη, Λούβρη, Τσορμπατζίδη, Σπυρόπουλο, Μανιάτη, Τσίτσι, Καφαντάρη, Κερμενίδη και Γκεοργκίεφ.
 

Έξτρα ώθηση καλείται να δώσει ο κόσμος
Η «νίλα» της πρεμιέρας καθιστά την κατάκτηση του τριπόντου με μονόδρομο για τη Μαύρη Θύελλα και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας μπορεί να δώσει την επιπλέον ώθηση που απαιτείται. Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν θα επηρεαστεί από την ήττα στο παιχνίδι με τη Βάρδα και θα δώσει σήμερα πιο δυναμικό παρών στο στάδιο, ωθώντας την Καλαμάτα στην επίτευξη του νικηφόρου αποτελέσματος.

Του Νίκου Μπαλόπουλου