Κατσίβελας για Μπόζο «Η παραίτησή του είναι η σημαντικότερη, ίσως και η μόνη προσφορά του»

Κατσίβελας για Μπόζο «Η παραίτησή του είναι η σημαντικότερη,  ίσως και η μόνη προσφορά του»

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
«Η παραίτησή του από τη θέση “ευθύνης” του – του διοικητή – είναι η σημαντικότερη, ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής» αναφέρει σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του για τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Πάνο Μπόζο, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Κατσίβελας.
 
Άμεση και σε έντονο ύφος, με δηκτικό τρόπο και απαξιωτικό τόνο, είναι η απάντηση του Τάκη Κατσίβελα στην επίθεση που του εξαπέλυσε προ ημερών με δηλώσεις του ο τελών υπό παραίτηση αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Πάνος Μπόζος!
Θυμίζουμε πως σε δηλώσεις που έκανε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία, ο κ. Κατσίβελας άφησε σαφείς μομφές σε βάρος της διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, επειδή δε μερίμνησε και δεν είχε λάβει πρόνοια για ενίσχυσή του με προσωπικό το 2013, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα στο ’13 δεν είχαμε τις δυνατότητες, λόγω της πρόνοιας που ΔΕΝ είχε λάβει το ίδιο το νοσοκομείο, ώστε να έχουμε καλύψει τις θέσεις για το 2013».
Τη Δευτέρα, ο κ. Μπόζος απάντησε στις δηλώσεις αυτές, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, και σε προσωπικό, μάλιστα, επίπεδο. Αφού είπε πως η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε τεράστιο αγώνα για να το κρατήσει όρθιο με αιτήματα, σε δραματικούς τόνους, για ενίσχυση με προσωπικό, στα οποία η 6η ΥΠΕ και ο κ. Κατσίβελας δεν έδιναν καμία απάντηση, εξαπέλυσε βολές σε βάρος του κ. Κατσίβελα, αναφέροντας: «Ας αποφασίσει ο κ. Κατσίβελας τι είναι. Πολιτευτής ή διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ό,τι όμως και αν αποφασίσει, ας έχει οδηγό την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
Χθες, απάντησε στον κ. Μπόζο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ουσιαστικά διαψεύδοντας ισχυρισμούς και αναφορές του πρώτου, λέγοντας πως τα πραγματικά γεγονότα αναιρούν τις απόψεις του κ. Μπόζου, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε τροποποίηση ή αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και εμμένοντας (στην αρχική του δήλωση) και επαναλαμβάνοντας πως τη δυνατότητα του νοσοκομείου για ενίσχυση το 2013 με επικουρικούς γιατρούς αποστέρησε ο κ. Μπόζος. Ακόμη, απαντά αναλυτικά σχετικά με το Κ.Υ. Γαργαλιάνων, που είχε αναφέρει ο κ. Μπόζος. Επιφυλάσσεται, επίσης, για δημόσιο διάλογο στο άμεσο μέλλον, αφού, όπως αναφέρει, δεν επιθυμεί να τον κάνει αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για την αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων του νομού, που μπορεί να καταστεί επιβλαβής (σ.σ. ο δημόσιος διάλογος) για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κατσίβελα έχει ως εξής: «Ενημερώθηκα για τις απόψεις του κ. Μπόζου, τις οποίες δυστυχώς για αυτόν τα πραγματικά γεγονότα αναιρούν. Δε θα ήθελα, αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο δια την αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών του νομού μας, να κάνω ένα δημόσιο διάλογο μαζί του, που μπορεί να καταστεί επιβλαβής για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επιφυλάσσομαι αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον. Το μόνο που θέλω να επισημάνω, προς το παρόν, είναι ότι ουδέποτε ζήτησε ούτε τροποποίηση ούτε αύξηση προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και, βεβαίως, ο κ. Μπόζος γνώριζε ότι η μόνη δυνατότητα που υπήρχε για το 2013, για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, ήταν με τους επικουρικούς γιατρούς, την οποία και αποστέρησε.
Όσον αφορά στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων, όφειλε να πει ότι οι δύο γενικοί γιατροί, που προσφέρουν υπηρεσίες, βεβαίως και δεν είναι εκεί κατόπιν δικής του αποφάσεως και υπογραφής. Όφειλε να ξέρει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και γιατροί “επί θητεία” στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, που δεν προέβλεπε το ισχύον προεδρικό διάταγμα, γεγονός που θα καταστήσει πιο εύκολη την τοποθέτηση γιατρών, καταργώντας μια αδικία χρόνων. Βεβαίως αυτό δεν έγινε κατόπιν ενεργειών του. Και βεβαίως δεν είχα αξίωση να ξέρει τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να ενταχθεί η “κτηριακή αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση” του ΚΥ Γαργαλιάνων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για το οποίο παντελώς αδιαφόρησε.
Για όσα αναφέρεται προσωπικά σε μένα, βεβαίως και δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω στον ηθικό κατήφορο που διατρέχει. Σίγουρα, όμως, η παραίτησή του από τη θέση “ευθύνης” του –του διοικητή – είναι η σημαντικότερη, ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής».