Με δέηση και κατάνυξη στο θρόνο της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα (Φωτογραφίες)

Με δέηση και κατάνυξη στο θρόνο  της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα (Φωτογραφίες)

Στο θρόνο της, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, μετόχι της Μονής Βουλκάνου, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, που είχε φθάσει το πρωί, και θα παραμείνει εκεί έως το ερχόμενο Σάββατο.
Σύμφωνα με το τελετουργικό, η υποδοχή της εικόνας έγινε στην Αγία Παρασκευή, από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Χαρτούμ και παντός Σουδάν, Εμμουήλ. Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Στασινόπουλος, οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, αλλά και της Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παν. Αλευράς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Όλος αυτός ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία της Μεσσήνης στη στάση που έγινε για την ανάπεμψη δέησης, αλλά και τους δρόμους από τους οποίους έγινε η λιτανεία.
Με την ενθρόνιση της εικόνας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας ο φάκελος του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να καθιερωθεί ως αργία η 20ή Σεπτεμβρίου, ημέρα υποδοχής της εικόνας. Απομένει, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η αργία, να δημοσιευθεί η απόφαση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας