Νίκας: Ό,τι υποσχόμεθα το υλοποιούμε, άλλοι παίζουν επικοινωνιακά…

Νίκας: Ό,τι υποσχόμεθα το υλοποιούμε, άλλοι παίζουν επικοινωνιακά…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΡΕΔΗΜΑ
 
«Κούφιες» εξαγγελίες  έργων από τη Δημοτική Αρχή
 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Οι εξαγγελίες το τελευταίο διάστημα από πλευράς Δημοτικής Αρχής για έργα που θα γίνουν στο μέλλον, προκάλεσε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα.
«Σύμφωνα με το υπό ισχύ λειτουργικό καθεστώς των Δήμων, σε περίοδο μικρότερη του ενός χρόνου από τις δημοτικές εκλογές, η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να προχωρά σε υποσχέσεις για έργα που δε θα υλοποιηθούν, διότι κατ’ αυτό τον τρόπο επιχειρείται νόθευση του αποτελέσματος, αφού παραπλανώνται οι δημότες», σχολίασε.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε και υποστήριξε ότι «εκτός κάποιων ελαχίστων περιπτώσεων, η Δημοτική Αρχή, όποιο έργο εξαγγέλλει, το υλοποιεί. Άλλοι προχωρούν σε τέτοιες πολιτικές, χρησιμοποιώντας και ορισμένα μέσα ενημέρωσης»
Πάντως, στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων:
Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Ανάληψης. Εγκρίθηκε η μελέτη, προϋπολογισμού 242.150,00 ευρώ με ΦΠΑ, καθώς και η υποβολή σχετικής πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013.
Η πρόταση για την ανάδειξη – αναβάθμιση της πλατείας του Ιερού Ναού της Ανάληψης στην Καλαμάτα βασίζεται στους εξής άξονες:
α) αντικατάσταση της τσιμεντένιας δαπεδόστρωσης που περιβάλλει το ναό, με ανάγλυφες τσιμεντόπλακες, λωρίδες γυαλισμένου μαρμάρου Βόλου και κυβόλιθους
β) ανάδειξη και ταυτόχρονη επέκταση του πρασίνου, υψηλού και χαμηλού, σε δύο ζώνες
γ) χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες της εκκλησίας και των πιστών, στη βορινή πλευρά, για 18 οχήματα, με είσοδο – έξοδο από την οδό Μπουμπουλίνας
δ) γενική επισκευή και αντικατάσταση στέγης του κτίσματος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του καμπαναριού και στεγάζει μια πρόχειρη τουαλέτα και το λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο του ναού
ε) νέος φωτισμός.
Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων περιοχής Νέου Κόσμου (Μπιτσάνη). Η περιοχή βρίσκεται νοτίως της σιδηροδρομικής γραμμής, λίγο πριν από την Αγία Σωτήρα, στην Καλαμάτα, και εκεί προβλέπεται να κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου και να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με ΦΠΑ, καθώς και την υποβολή σχετικής πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013.