Νικ. Παπανικολόπουλος: «Ψηλά το κεφάλι και νέα αρχή με Κόρινθο»


 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ… ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ»
 
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΝΤΒΟΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Σκυμμένα κεφάλια ποδοσφαιριστών και όχι μονάχα έβλεπε κανείς στη χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας, και η αλήθεια είναι ότι ουδείς εξ αυτών μπορούσε να… χωνέψει το στραπάτσο της πρεμιέρας από τη Βάρδα. Ο Νίκος Κακαλέτρης μίλησε με τους παίκτες του, προσπαθώντας να τους τονώσει ψυχολογικά, ενώ ρόλο στη διαδικασία και μάλιστα πολύ σημαντικό, έπαιξε ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, που δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Θάρρος»… «Είμαστε όλοι πολύ πικραμένοι. Δεν χωρούν δικαιολογίες για το αποτέλεσμα που προέκυψε, ωστόσο οφείλουμε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κάνουμε νέα αρχή στο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Κόρινθο. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά πλέον δεν αρκούν τα λόγια, μετρούν μονάχα οι πράξεις», τόνισε ο αγαπητός σε όλους «γάτος» που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, δίνοντας έτσι όπως ξέρει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες της Μαύρης Θύελλας.  
 
Επιστρέφει ο Αλιού, ίσως και ο Κωνσταντόπουλος
Εν όψει της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει ο Ντία Αλιού, που ξεκίνησε προπονήσεις έστω σε πιο χαλαρό ρυθμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντόπουλο, που όμως καλείται να κάνει τη δική του υπέρβαση. Πολλά θα φανούν τις επόμενες ημέρες – σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεπό πλην ενός μικρού γκρουπ ποδοσφαιριστών – οπότε και θα ξεκαθαρίσει ο βαθμός της ετοιμότητάς τους.
 
Καθυστερούν Γεωργακόπουλος, Κάνιστρας
Αντιθέτως, δεν αναμένεται άμεσα η επιστροφή των Γεωργακόπουλου και Κάνιστρα, γεγονός το οποίο στερεί από το τεχνικό επιτελείο δύο πολύ καλές λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ειδικότερα στο παραγωγικό κομμάτι.
 
Ανησυχία για Οντβόνγκ και Παύλοβιτς
Το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει ωστόσο, εστιάζεται στην έκδοση των δελτίων των Μπορίς Οντβόνγκ και Στεφάν Παύλοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τον υψηλόσωμο επιθετικό έχει προκύψει πρόβλημα με την έκδοση της κάρτας του από την Ομοσπονδία της Μολδαβίας και με τον δεύτερο υπάρχουν δυσκολίες για την εξασφάλιση των εγγράφων που απαιτούνται για να εκδοθεί το δελτίο του. Υπάρχει αισιοδοξία  ότι τα εμπόδια θα καμφθούν στην περίπτωση του Ονβόνγκ, έστω κι αν καθυστερήσει η δραστηριοποίησή του, ενώ πιο δύσκολα είναι τα δεδομένα για την περίπτωση του Παύλοβιτς.


Εργασίες σήμερα… αποφάσεις αύριο από την Επιτροπή Αδειοδότησης
Μέσα στις επόμενες ώρες θα δοθούν οι απαντήσεις απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν σήμερα οι εργασίες για την κάλυψη μέρους των προϋποθέσεων… ασφαλείας και υποδοχής ειδικών ομάδων – πυρασφάλεια, συρματόπλεγμα, φυσούνα, τουαλέτες για ΑΜΕΑ κ.ά – ενώ αύριο θα επισκεφθεί το χώρο η Επιτροπή Αδειοδότησης, η οποία θ’ αποτελείται από κλιμάκιο της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΠΣΜ, Περιφέρειας και Δήμου. Υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα εξασφαλιστεί η άδεια τέλεσης του αγώνα και το ματς θα διεξαχθεί κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο την προσεχή Κυριακή.
Πάντως τα ερωτηματικά για τις αντιξοότητες που προέκυψαν εξακολουθούν να υφίστανται και πέφτουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη διοίκηση της ομάδας να καλείται να πάρει θέση δίνοντας τις απαντήσεις.