Ομαδική εξόντωση αδέσποτων σκύλων στη Μεσσήνη, καταγγέλλουν φιλόζωοι


Αναστατωμένο, θυμωμένο και οργισμένο είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας της Μεσσήνης, μετά τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων σκύλων που καταγράφηκαν σε διάφορα σημεία της Μεσσήνης, προχθές, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του πανηγυριού και χωρίς η χρονική στιγμή να θεωρείται τυχαία. 
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε από μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έφθασε στην εφημερίδα, «φολιάστηκαν 15 σκυλιά στη Μεσσήνη μπροστά στα μάτια μας. Ξεψύχησαν με πόνους φρικτούς κι ανάμεσα σε αυτά το δικό μου. Η επιχείρηση δείχνει να είναι οργανωμένη. Τι λένε οι ιθύνοντες για αυτό;». 
Ήρθαμε σε επαφή με την αποστολέα του μηνύματος και πληροφορηθήκαμε ότι τελικά δε γλίτωσε ούτε το δικό της σκυλί, που είχε «υιοθετήσει» από το Νοέμβριο, ένα σκυλί ηλικίας 4 ετών, που δεν ενοχλούσε κανέναν, αλλά μόνο γάβγιζε.
Με δάκρυα στα μάτια για όσα έγιναν και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μας εξήγησε πως κατάφερε σταδιακά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του σκυλιού και να μπει σπίτι της, να κάνει παρέα με τα παιδιά της και να αποτελεί ισότιμο μέλος της οικογένειας.
Είχε δεχθεί απειλές, όπως είπε, από γείτονες πως το σκυλί τούς ενοχλούσε και όταν πληροφορήθηκε πως το σκυλί έφαγε φόλα, κάλεσε γιατρό, του έκανε τρεις ενέσεις, συνήλθε προσωρινά, αλλά τελικά ξεψύχησε με σπαραγμούς χθες το πρωί.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μαζική δολοφονία αδέσποτων σκυλιών στη Μεσσήνη. Πριν από ένα χρόνο περίπου, τη νύχτα της 16ης Οκτωβρίου 2012, περί τα σαράντα αδέσποτα έχασαν τη ζωή τους, αφού ένα από αυτά δάγκωσε στο πόδι μια γυναίκα, σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην ιστοσελίδα zoosos.gr.
Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι σοβαρό πρόβλημα με φόλες υπάρχει στην περιοχή της Μπούκας, όπου πολλοί «φιλόζωοι» εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στην τύχη τους, αλλά και το φρικτότερο όλων, πως φόλες βρίσκονται στο χώρο του πάρκου, στην πλατεία της Μεσσήνης και κοντά στην παιδική χαρά, όπου είναι ιδιαιτέρως πιθανός ο κίνδυνος να τις δοκιμάσει κάποιο από τα πιτσιρίκια που παίζουν εκεί…
Χ.Χ.