Ουδεμία παρέμβαση στο υπαίθριο ξενοδοχείο στο νότιο τμήμα της Ψαρών (φωτογραφίες)

Ουδεμία παρέμβαση στο υπαίθριο  ξενοδοχείο στο νότιο τμήμα της Ψαρών  (φωτογραφίες)

Αναποτελεσματικό να επέμβει και να προασπίσει τη δημόσια υγεία είναι, όπως φαίνεται, το κράτος, στις όποιες μορφές του, κι αυτό προκύπτει από τις μηδενικές παρεμβάσεις του στην αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βρει τον μπελά τους όσοι έχουν την ατυχία να κατοικούν στο νότιο τμήμα της οδού Ψαρών, σε πολύ μικρή απόσταση από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το Διοικητήριο και το Δικαστικό Μέγαρο.
Κι αυτό, γιατί η πολυκατοικία στην οποία διαμένουν γειτνιάζει με ιδιοκτησία που έχει καταληφθεί από αλλοδαπούς, οι οποίοι, μη έχοντας πού αλλού να κοιμηθούν, χρησιμοποιούν το χώρο για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ύπνο, ενώ δε διστάζουν να τον χρησιμοποιήσουν και ως υπαίθριο αφοδευτήριο, έστω κι αν οι ακαθαρσίες τους βρίσκονται μερικά μέτρα μακρύτερα από εκεί που κοιμούνται .
Το αποτέλεσμα; Να μην μπορούν να σταθούν από τη δυσωδία οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι νιώθουν πλέον παντελώς απροστάτευτοι, αφού δεν μπορούν, με κάποιον νόμιμο τρόπο, να προστατεύσουν τον εαυτό τους, την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους.
Κι επειδή τελευταία μεταβλήθηκαν οι καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι αυτού του υπαίθριου ξενοδοχείου προμηθεύτηκαν νάιλον και πλέον καλύπτουν με αυτό τα λιγοστά υπάρχοντά τους, ώστε σε περίπτωση βροχής να είναι στεγνά και να μπορέσουν να κοιμηθούν, όπως είδαμε κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη στο χώρο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα και κατά τα φαινόμενα δε θα είναι και η τελευταία…